5 verhaallijnen terwijl de Latin Grammy's terugkeren naar Las Vegas

Persoon van het jaar Alejandro Sanz treedt op tijdens de 18e jaarlijkse Latin Grammy Awards in de ...Persoon van het jaar Alejandro Sanz treedt op tijdens de 18e jaarlijkse Latin Grammy Awards in de MGM Grand Garden Arena op donderdag 16 november 2017 in Las Vegas. (Foto door Chris Pizzello/Invision/AP) Rosalia treedt op tijdens de European MTV Awards in Sevilla, Spanje, zondag 3 november 2019. (Foto door Joel C Ryan/Invision/AP) Alejandro Fernandez voert 'Y Si Fuera Ella' uit op de Latin Recording Academy Person of the Year-eerbetoon ter ere van Alejandro Sanz in het Mandalay Bay Convention Center op woensdag 15 november 2017 in Las Vegas. (Foto door Chris Pizzello/Invision/AP) J Balvin treedt op op de Gentilly Stage met achtergronddansen tijdens het New Orleans Jazz & Heritage Festival in New Orleans, zondag 28 april 2019. (AP Photo/Sophia Germer)

Nogmaals, de man van het uur is een uber-zachte Spanjaard met een stem die een aubergine zou kunnen doen zuchten.

Balladeer extraordinaire Alejandro Sanz heeft opnieuw het momentum van een lawine op weg naar de Latin Grammy Awards.

Sanz, die het veld aanvoert met acht nominaties, lijkt klaar om zijn verzameling van 17 Latin Grammy-trofeeën toe te voegen.



Na drie keer het album van het jaar te hebben gewonnen, meer dan welke andere artiest dan ook, staat de 50-jarige Sanz opnieuw voor de eer wanneer de Latin Grammy Awards terugkeren naar de MGM Grand Garden op 14 november.

Zal hij volgende week voortbouwen op zijn eigen record?

Dat is een van de vijf beste Latin Grammy-verhaallijnen om naar te kijken. Hier zijn de overige:

Latin Grammy's worden 20

Dit is geen kleinigheid voor de grootste avond van Latin-muziek.

Toen ze in 2000 debuteerden op CBS in het Staples Center in Los Angeles, werden de Latin Grammy's de eerste voornamelijk Spaanstalige primetime-show op een Engelstalig Amerikaans tv-netwerk.

De ceremonies worden nu uitgezonden door Univision en worden sinds 2009 jaarlijks gehouden in Las Vegas.

De populariteit van de show, die vorig jaar bijna 7 miljoen kijkers trok, weerspiegelt de opkomst van Latin-muziek.

Volgens databedrijf BuzzAngle bereikte Latijns-Amerikaanse muziek in 2018 de top vijf van meest geconsumeerde albums in de VS per genre, en overtrof de countrymuziek.

Ook in 2018 genoot de Amerikaanse Latin-muziekindustrie voor het tweede achtereenvolgende jaar van groei met dubbele cijfers, met een stijging van 18 procent tot $ 413 miljoen aan inkomsten, volgens de Recording Industry Association of America.

Het is dus passend dat zulke robuuste cijfers een even grote prijsuitreiking hebben opgeleverd.

Familie aangelegenheid

Bloed is dikker dan water, en nog dikker zijn de gecombineerde cv's van de familie Fernandez.

Ten eerste is er Vincente Fernandez.

De koning van Ranchera Music, Fernandez heeft meer dan 50 miljoen albums verkocht, acht Latin Grammy Awards gewonnen - plus drie Grammy Awards - en heeft lange tijd gediend als het gezicht van de traditionele Mexicaanse muziek.

Dan is er zijn zoon Alejandro Fernandez, een icoon van Latijns-Amerikaanse muziek op zich en tweevoudig Latin Grammy-winnaar. Alejandro wijkt af van het traditionalisme van zijn vader ten gunste van meer popachtige geluiden, voor een bedrag van 30 miljoen verkochte platen.

De volgende is zijn zoon, de 25-jarige Alex Fernandez Jr., zelf een rijzende zanger.

Voor het eerst zullen ze alle drie het podium delen tijdens de Latin Grammy-ceremonies, wat een bijzonder opmerkelijke gelegenheid zal zijn gezien het feit dat de 79-jarige Vincente in 2016 stopte met live-optredens.

Heet geluid, koude schouder

Op je hoede, oude garde: J Balvin komt je halen.

Hij is niet de enige: collega-sterren van hedendaagse Latin-muziek, Daddy Yankee en Maluma, staan ​​aan zijn zijde bij het publiekelijk bekritiseren van de Latin Grammy's na de aankondiging van de genomineerden van dit jaar in september.

De reden?

Alle drie de reggaeton- en Latin Trap-primeurs hebben het gevoel dat hun muziekstijl onterecht is afgewezen door de Latin Grammy's.

Ze hebben een punt.

Hoewel ze allemaal immens populair zijn, zijn er geen artiesten van hun soort die in aanmerking komen voor trofeeën in de drie grootste categorieën: album van het jaar, nummer van het jaar en plaat van het jaar.

Dit viel niet in goede aarde bij Calvin, die op Instagram kritiek uitte op wat hij zag als de getto-isering van het geluid in kwestie in de categorieën stedelijke muziek, hoewel hij dit jaar twee prijzen in de wacht heeft gesleept nadat hij alle artiesten had geleid met acht nominaties in 2018.

Zonder reggaeton zijn er geen Latin Grammy's, schreef hij.

Daddy Yankee heeft zijn rug gehad.

Ondanks dat ik genomineerd ben, ben ik het niet eens met de manier waarop ze het genre behandelden en veel van mijn collega's, stemde hij in op Instagram.

Misschien wordt hun rundvlees in het echt voortgezet: Latin trap-ster Bad Bunny, die met beide heeft samengewerkt, zal dit jaar een van de Latin Grammy-artiesten zijn.

Rosalia redux?

Een van de doorbraak Latin-muzieksterren van 2018 had niet echt een doorbraakmoment tijdens de Latin Grammy's van vorig jaar.

Hoewel de Spaanse flamencopop-singer-songwriter Rosalia vijf prijzen in de wacht sleepte, waarmee ze de op één na meest genomineerde artiest werd, en met twee naar huis ging, miste ze de meer prestigieuze song of the year en record of the year-categorieën.

u2 heeft nog steeds niet gevonden wat ik zoek

Nu is Rosalia terug en heeft ze opnieuw vijf trofeeën gewonnen, waaronder de grote, album van het jaar.

En ze brengt veel warmte met zich mee via Con Altura, haar hypnotiserende hit met J Balvin, wiens video meer dan een miljard keer is bekeken, waardoor het de populairste clip van een vrouwelijke artiest in 2019 is.

Voorbeeld

Wat: Latin Grammy Awards

Wanneer: 5 uur 14 november (uitgezonden om 20.00 uur op Univision)

Waar: MGM Grand Garden, 3799 Las Vegas Blvd. zuiden

Kaartjes: $ 87- $ 545 (888-929-7849)