Astoria Lounge Zoete mousserende wijn

Wijn: Astoria Lounge Zoete mousserende wijn

Druiven: Moscato (50 procent), Prosecco (50 procent)

hoeveel is Kevin Hart waard?

Regio: Veneto, Noord-ItaliëVintage: niet-vintage

Prijs: $ 9,99

In het glas: Astoria Lounge is een fijne, heldere citroengele kleur met een schone doorschijnende kern die overgaat in een waterheldere randdefinitie met een hoge viscositeit.

hoeveel is John Grisham waard?

Op de neus: Er zijn onmiddellijk charmante bloemige noten van gardenia's, jasmijnbloesem, abrikozenschillen, groene vijgen, kamperfoelie en gemalen amandelen. De bruisendheid is licht in deze heerlijk geurende wijn en tonen van mandarijnmarmelade ronden de licht minerale lift van de sprankeling af.

In de mond: De wijn is net zo lekker als de geur belooft, met eerst zoete, aanhankelijke perzik en rijpe abrikoos karakter, dan honingzoet wit fruit, rijpe meloen en de zachte bubbels voegen een vleugje rozijnenbrood toe. Hoewel het niet in dezelfde categorie valt als Champagne van Methode Champenoise-wijnen, heeft het middengehemelte wel een beetje zuur om ervoor te zorgen dat de zoetheid niet slap wordt, wat het moeilijk zou hebben gemaakt om voor een ander glas te gaan. In plaats daarvan draagt ​​het mooi door naar de afdronk met de zoete marmeladetonen en blijft het een tijdje hangen.

Kansen en einden: Italië staat bekend om dit soort zoete, sprankelende wijn, die meestal bekend staat als moscato of asti spumante. Astoria Lounge is een beetje anders omdat twee geurige en lichtwitte druivensoorten worden gemengd om een ​​uitgebalanceerde, maar toch zoete - maar niet plakkerige - licht koolzuurhoudende drank te vormen. Het is een uitstekende nazomer aperitiefwijn per glas, of bij een fruitsalade dessert aan het einde van een lekkere maaltijd. Aangezien de inhoud onder druk staat en zoet is en niet van een bepaald jaartal is, moet het jarenlang in een koelkast of kelder bewaard worden, en zelfs enkele dagen na opening.

De wijncolumn van Gil Lempert-Schwarz verschijnt op woensdag. Schrijf hem op P.O. Box 50749, Henderson, NV 89016-0749, of e-mail hem op gil@winevegas.com.