Bob Newhart nettowaarde

Hoeveel is Bob Newhart waard?

Bob Newhart nettowaarde: $ 65 miljoen

Bob Newhart nettowaarde: Bob Newhart is een Amerikaanse acteur en komiek met een nettowaarde van $ 65 miljoen. Newhart maakte naam in de jaren zestig met zijn unieke stijl van bezorging als standup-strip. Door een uitgestreken aanpak te combineren met een stotteren, won Bob de harten van kijkers overal. Hij heeft een aantal succesvolle komische monologen uitgebracht als albums, en veel van deze albums hebben de topposities in de hitlijsten bereikt.

Nadat hij had bewezen dat hij een populaire strip was, ging Newhart over op acteren. In de daaropvolgende jaren verscheen Newhart in een breed scala aan films en tv-projecten, en hij is tot op de dag van vandaag een actieve kracht in Hollywood.

Vroege leven: George Robert Newhart werd geboren op 5 september 1929 in Oak Park, Illinois. Bob groeide op naast drie zussen en ging als jonge jongen naar katholieke scholen in de omgeving van Chicago, waaronder St. Ignatius College Prep. Na zijn afstuderen aan de laatste, ging Newhart naar de Loyola University of Chicago. Hij verliet de universiteit in 1952 met een bachelordiploma in bedrijfsbeheer.

Na het verlaten van de universiteit werd Bob opgeroepen voor het Amerikaanse leger. Hoewel hij diende tijdens de Koreaanse oorlog, heeft hij de Verenigde Staten nooit verlaten en diende hij als personeelsmanager. Nadat hij in 1954 was ontslagen, ging hij rechten studeren, maar hij maakte zijn studie niet af.

Carrière: Nadat hij het leger had verlaten, werkte Newhart als accountant en als griffier bij een werkloosheidsbureau. Later werd hij reclame-copywriter voor een film- en televisieproducent. Hij en een collega brachten de tijd door door lange telefoontjes met elkaar te plegen en over waanzinnige scenario's te praten. Het paar stuurde opnames van deze oproepen naar radiostations, maar zijn collega vertrok uiteindelijk om in New York te werken, wat Newhart ertoe bracht zijn komische stijl op eigen kracht te ontwikkelen.

Zijn vriend Dan Sorkin liet later Bob's opnames zien aan Warner Bros. Records, die hem in 1959 ondertekende. Newhart paste vervolgens zijn comedy-routine aan zodat hij deze live in nachtclubs kon uitvoeren en zich verdiept in de wereld van stand-up comedy. Zijn audio-opnamen waren echter zeker zijn sterke punt, en in 1960 werd 'The Button-Down Mind of Bob Newhart' het eerste komische album dat de eerste plaats in de hitlijsten bereikte. Newhart volgde daarna met zes meer succesvolle comedyalbums in de jaren 60 en bleef tot ver in de 21e eeuw nieuwe albums uitbrengen.

Nadat hij naam had gemaakt als komiek, kreeg Bob Newhart zijn eigen NBC-variété genaamd 'The Bob Newhart Show'. Hoewel het maar één seizoen duurde, werd de show goed ontvangen. Gedurende deze periode verscheen Newhart op een reeks andere variétéshows, zoals 'The Dean Martin Show', 'The Ed Sullivan Show' en 'The Judy Garland Show'.

Zijn succes als komiek leidde ook tot een prominente acteercarrière. Vanaf de jaren 60 boekte Newhart rollen in shows als 'Captain Nice', 'Murphy Brown', 'NCIS', 'ER', 'Desperate Housewives' en 'The Big Bang Theory'. Bob vestigde zich ook als stemacteur met rollen in animatieseries als 'The Simpsons'.

Newhart vond ook succes in de filmwereld, te beginnen met een rol in de oorlogsfilm 'Hell is for Heroes'. Tegen het einde van de jaren zestig boekte Bob nog een rol in de film 'Hot Millions'. In de jaren 70 verscheen Newhart in films als 'On a Clear Day You Can See Forever', 'Cold Turkey', 'Catch 22' en de animatiefilm 'The Rescuers'. In 1980 speelde hij de president van de Verenigde Staten in 'First Family'. Zijn meest prominente rol in de jaren 90 was in de film 'In & Out', waarin hij een schooldirecteur speelde. Newhart kreeg vervolgens nieuwe bekendheid in de jaren 2000 met een rol in 'Elf' naast Will Ferrel, en hij volgde in 2011 met een rol in 'Horrible Bosses'.

Buiten deze projecten is Bob Newhart vooral actief geweest in de wereld van sitcoms. Dit begon in 1972 toen hij speelde in 'The Bob Newhart Show'. De serie werd uitgezonden in 1978 en duurde zes seizoenen. Hoewel zijn show concurreerde met enkele van de grootste shows uit die tijd, bleef het gedurende de hele run grotendeels succesvol. In 1982 werd een nieuwe sitcom gemaakt met de naam 'Newhart'. Bob speelde een herbergier in deze nieuwe show, en het werd net zo succesvol als zijn vorige sitcom. Gedurende de 8-jarige run werd de show genomineerd voor verschillende Emmy's voordat de kijkcijfers begonnen te dalen. Nadat 'Newhart' eindigde in 1990, keerde Bob nogmaals terug met een sitcom genaamd 'Bob'. Hoewel zijn laatste poging lovende kritieken kreeg, had het nooit een groot publiek en werd het na twee seizoenen geannuleerd.

Verhoudingen: In 1963 trouwde Bob Newhart met Ginnie Quinn, de dochter van acteur Bill Quinn. Ze kregen uiteindelijk samen vier kinderen en voedden hen op als rooms-katholiek. Het echtpaar woont momenteel in Beverly Hills, Californië.

Gezondheidsproblemen: Na jaren van zwaar roken werd Bob Newhart uiteindelijk in 1985 opgenomen in het ziekenhuis en vervolgens behandeld voor polycytemie. Na deze gezondheidsangst stopte Newhart met roken.

Verdere ondernemingen: In 1995 sloot Newhart zich aan bij verschillende investeerders om het radiostation KKSB in Santa Barbara over te nemen. Later verkocht hij het radiostation aan Santa Barbara Broadcasting.

Vastgoed: In 1990 gaf Bob $ 4,2 miljoen uit om een ​​terrein van 1,4 hectare te kopen in Bel Air, Californië - het equivalent van $ 8 miljoen vandaag na correctie voor inflatie. In 2013 plaatste Bob deze woning voor $ 15,5 miljoen op de vastgoedmarkt. In 2016 vond hij eindelijk een koper en verkocht het onroerend goed voor $ 14,5 miljoen. Slechts een jaar na de verkoop sloopte de koper (een Canadese vastgoedontwikkelaar) Bob's 9.000 vierkante meter grote herenhuis en noteerde het bijna 60.000 vierkante meter lege perceel voor $ 26 miljoen. In november 2017 vond het lege perceel een nieuwe koper voor $ 17,65 miljoen.

Bob Newhart nettowaarde

Bob Newhart

Netto waarde: $ 65 miljoen
Geboortedatum: 5 september 1929 (91 jaar oud)
Geslacht: Mannetje
Hoogte: 5 ft 7 in (1,72 m)
Beroep: Acteur, Muzikant, Scenarioschrijver, Komiek, Accountant, Tekstschrijver, Stand-upcomedian, Stemacteur
Nationaliteit: Verenigde Staten van Amerika
Laatst bijgewerkt: 2020
Alle nettowaarden worden berekend met behulp van gegevens uit openbare bronnen. Indien verstrekt, nemen we ook privétips en feedback op die we van de beroemdheden of hun vertegenwoordigers hebben ontvangen. Hoewel we er alles aan doen om ervoor te zorgen dat onze cijfers zo nauwkeurig mogelijk zijn, zijn het, tenzij anders aangegeven, slechts schattingen. We verwelkomen alle correcties en feedback via de onderstaande knop. Hebben we een fout gemaakt? Dien een correctievoorstel in en help ons het te repareren! Dien een correctie in Discussie