Carroll O'Connor nettowaarde

Hoeveel is Carroll O'Connor waard?

Carroll O'Connor Nettowaarde: $ 20 miljoen

Carroll O'Connor nettowaarde: Carroll O'Connor was een Amerikaanse acteur, producer en regisseur met een nettowaarde van $ 20 miljoen op het moment van zijn overlijden in 2001. Hij werd het meest erkend voor zijn rollen in de televisieshows 'All in the Family', 'Archie Bunker's Place 'en' In the Heat of the Night '.

Vroege leven: Carroll O'Connor werd op 2 augustus geboren als John Carroll O'Connornd1924 in New York City. Zijn vader was advocaat en zijn moeder was huisvrouw. Hij was van Ierse afkomst en had twee broers. Hij groeide op in Queens en ging naar Newtown High School in Elmhurst, Queens. Nadat hij zijn middelbare school had afgerond, schreef hij zich in aan de Wake Forest University in North Carolina. Toen de Verenigde Staten de Tweede Wereldoorlog ingingen, stopte hij met studeren en probeerde hij bij de marine te komen. Hij werd afgewezen, dus schreef hij zich in voor de US Merchant Marine Academy en diende tijdens de oorlog als US Merchant Marine. Nadat zijn militaire dienst in 1946 was geëindigd, ging hij naar de Universiteit van Montana en begon hij te werken bij de studentenkrant, de 'Montana Kaimin'. Hij nam deel aan theaterproducties op school en was lid van de Sigma Phi Epsilon-broederschap. Hij verliet de universiteit zonder zijn diploma af te ronden en verhuisde naar Ierland om zijn jongere broer te helpen bij de medische opleiding. In Ierland voltooide hij zijn diploma aan het University College Dublin, waar hij Ierse geschiedenis en Engelse literatuur studeerde.

Vroege carriere: O'Connor had in de jaren vijftig in theaterproducties gespeeld in New York en Dublin, maar zijn doorbraak was in de Broadway-bewerking van de James Joyce-roman 'Ulysses'. Hij maakte zijn televisiedebuut in 1960 met twee optredens in de show 'Sunday Showcase' en naast verschillende andere kleine rollen op televisie, was hij te zien in vier afleveringen van de show 'Armstrong Circle Theatre'. Hij maakte zijn filmdebuut met een ondergeschikte rol in het drama 'A Fever in the Blood'. Gedurende de jaren zestig maakte hij talloze kleine en gastoptredens op televisie en film. Op televisie had hij rollen in de shows 'The Americans', 'The Untouchables', 'The Outer Limits', 'The Dick Powell Theatre', 'Voyage to the Bottom of the Sea', 'Mission: Impossible' en ' De magische wereld van Disney. ' Hij was in de films 'Lonely Are the Brave', 'Cleopatra', 'In Harm's Way', 'What Did You Do in the War, Daddy?', 'Death of A Gunfighter' en 'Marlowe'. Tegen het einde van het decennium was O'Connor naar Italië verhuisd en producer Norman Lear vroeg hem terug te komen naar New York en te schitteren in de televisieserie 'Justice for All'. O'Connor tekende voor de rol van Archie Justice. Nadat verschillende pilotafleveringen waren opgenomen, veranderde het netwerk dat de show produceerde in CBS en veranderden ze de naam van de show in 'All in the Family' en de naam van de hoofdpersoon in Archie Bunker.

(Foto door Hulton Archive / Getty Images)

Televisiecarrière: Toen O'Connor de rol van Archie Bunker in de sitcom 'All in the Family' accepteerde, deed hij dat in de overtuiging dat de show zou mislukken en dat hij binnen een paar jaar naar Italië zou kunnen terugkeren. Hij maakte zelfs een bepaling in zijn contract dat de studio zijn terugvlucht zou betalen. De serie ging in première in januari 1971 en duurde negen seizoenen. Het was de meest populaire tv-show in de VS gedurende vijf opeenvolgende jaren op basis van Nielsen-kijkcijfers. De show volgde een naaste vader uit de arbeidersklasse, Archie, en zijn gezin. De serie was zowel ingesteld als gefilmd in Queens, New York. Het was opmerkelijk vanwege de controversiële onderwerpen die voorheen als te taboe voor televisie werden beschouwd, en het was in staat om deze onderwerpen te presenteren zonder zijn komische focus te verliezen. Tijdens de negen jaar durende show won de show drieëntwintig Emmy Awards en werd genomineerd voor nog eens zevenenvijftig. Voor zijn werk aan de show werd O'Connor genomineerd voor vier Emmy Awards en won hij er vier. Hij was ook genomineerd voor vijf Golden Globes en ontving één overwinning. De serie eindigde in april 1979, maar het verhaal ging later dat jaar verder via de spin-off 'Archie Bunker's Place'. De show bleef vier seizoenen in de ether en eindigde in 1983. In de loop van de reeks werd het genomineerd voor vijf Emmy Awards en één Golden Globe.

In 1988 werd O'Connor gecast als een harde politiechef Bill Gillespie in het procedurele misdaaddrama 'In the Heat of the Night'. Hij was een uitvoerend producent van de serie en besloot de zoon, die op dat moment worstelde met een probleem met middelenmisbruik, te casten als agent Jamison. De show werd positief onthaald en duurde uiteindelijk acht seizoenen, eindigend in 1995. O'Connor werd genomineerd voor vijf Golden Globes en hij won een Emmy voor zijn werk in de serie. Na afloop daarvan had hij een ondergeschikte rol in een paar afleveringen van de televisieshow 'Party of Five' in 1996. Hij speelde in de televisiefilm '36 Hours to Die 'uit 1996 en had een kleine rol in de film' Return to Ik, 'met in de hoofdrol David Duchovny.

Persoonlijk leven en activisme: O'Connor ontmoette Nancy Fields aan de Universiteit van Montana, en ze trouwden in 1951. Terwijl hij 'Cleopatra' aan het filmen was in Rome, besloten ze een kind te adopteren en keerden ze terug naar de VS met een zes dagen oude zoon genaamd Hugh. Voordat O'Connor zijn zoon castte als officier Jamison, had Hugh als koerier gewerkt op de set van 'Archie Bunker's Place'. In 1995 stierf hij door zelfmoord na een langdurige strijd tegen drugsverslaving. Na zijn dood begon O'Connor te verschijnen in Public Service Announcements waarin hij waarschuwde voor drugsgebruik. Hij heeft met succes gelobbyd voor een wet die families van drugsverslaafden toestond om drugsdealers aan te klagen voor de kosten van behandelingen, zorg en niet-economische schade. Het wordt de Hugh O'Connor Memorial-wet genoemd. Eind jaren negentig schonken hij en zijn vrouw meer dan 1,5 miljoen dollar aan hun Alma Mater en begon hij scenarioschrijven te geven aan de universiteit. O'Connor stierf in 2001 als gevolg van een hartaanval op 76-jarige leeftijd.

Onroerend goed : Carol en Nancy woonden meer dan 30 jaar in een groot huis aan de zeer gewilde Broad Beach Rd. in Malibu. Bij het overlijden van Nancy in 2014 werd het huis verkocht voor $ 9,5 miljoen. Na een grote renovatie verkochten de volgende eigenaren in november 2020 het huis voor $ 24,8 miljoen.

Carroll O

Carroll O'Connor

Netto waarde: $ 20 miljoen
Geboortedatum: 2 augustus 1924-21 juni 2001 (76 jaar oud)
Geslacht: Mannetje
Hoogte: 5 ft 10 in (1,8 m)
Beroep: Acteur, televisieproducent, televisieregisseur, komiek, scenarioschrijver
Nationaliteit: Verenigde Staten van Amerika
Laatst bijgewerkt: 2021
Alle nettowaarden worden berekend met behulp van gegevens uit openbare bronnen. Indien verstrekt, nemen we ook privétips en feedback op die we van de beroemdheden of hun vertegenwoordigers hebben ontvangen. Hoewel we er alles aan doen om ervoor te zorgen dat onze cijfers zo nauwkeurig mogelijk zijn, zijn het, tenzij anders aangegeven, slechts schattingen. We verwelkomen alle correcties en feedback via de onderstaande knop. Hebben we een fout gemaakt? Dien een correctievoorstel in en help ons dit te verhelpen! Dien een correctie in Discussie