Chefs' hangout The Black Sheep serveert heerlijke smaken

De pittige Vietnamese curry-kip geserveerd met gestoofde kippendij, beluga-linzen, geroosterde marmeraardappelen en worteltjes, in restaurant The Black Sheep in Las Vegas, vrijdag 27 oktober 201 ...De pittige Vietnamese curry-kip geserveerd met gestoofde kippendij, beluga-linzen, geroosterde marmeraardappelen en worteltjes, in restaurant The Black Sheep in Las Vegas, vrijdag 27 oktober 2017. Erik Verduzco Las VegasJournal @Erik_Verduzco Shepherd McFarlane levert eten aan klanten in restaurant The Black Sheep in Las Vegas, vrijdag 27 oktober 2017. Erik Verduzco Las VegasJournal @Erik_Verduzco Mensen dineren in restaurant The Black Sheep in Las Vegas, vrijdag 27 oktober 2017. Erik Verduzco Las VegasJournal @Erik_Verduzco Barman Max Coletta schenkt een drankje in bij restaurant The Black Sheep in Las Vegas, vrijdag 27 oktober 2017. Erik Verduzco Las VegasJournal @Erik_Verduzco Barman Max Coletta mixt een drankje in restaurant The Black Sheep in Las Vegas, vrijdag 27 oktober 2017. Erik Verduzco Las VegasJournal @Erik_Verduzco Een Common Law-cocktail geserveerd met Cimarron Blanco Tequila, koriandersiroop en gemberlimoen, in restaurant The Black Sheep in Las Vegas, vrijdag 27 oktober 2017. Erik Verduzco Las VegasJournal @Erik_Verduzco De langzaam gegaarde short rib geserveerd met witte biologische Anson Mills polenta, gebakken raapstelen en gepocheerde Aziatische peren, in restaurant The Black Sheep in Las Vegas, vrijdag 27 oktober 2017. Erik Verduzco Las VegasJournal @Erik_Verduzco De Vietnamese keizerlijke broodjes, geserveerd met duroc-varkensvlees en garnalen, gepekelde worteltjes, ninja daikon en gele friseesalade, in restaurant The Black Sheep in Las Vegas, vrijdag 27 oktober 2017. Erik Verduzco Las VegasJournal @Erik_Verduzco

Jamie Tran, chef-kok / partner van The Black Sheep, heeft gezegd dat de naam van het restaurant te danken is aan haar rebelse karakter - ook al is ze de enige van negen broers en zussen die chef-kok wordt zoals haar vader. Meneer Tran, uw dochter maakt u trots.

Kort nadat het in mei werd geopend, werd The Black Sheep een ontmoetingsplaats voor chef-koks, wat meestal een goed teken is. En geen wonder; terwijl de focus van het restaurant Amerikaans-Vietnamees zou zijn, leent het uit tal van keukens en vermijdt het tegelijkertijd gimmicks; er is geen banh mi of pho - veramerikaniseerd of anderszins - in zicht.

soulfoodrestaurants in las vegas

Het eten van Tran is gebaseerd op ongebruikelijke combinaties van complementaire seizoensproducten. Een voorgerecht van langzaam gestoofde korte ribben ($ 22) met veel vlezige smaak was zo mals dat het vlees uit elkaar viel bij het aanraken van een vork. Ze werden geserveerd op een bedje van romige polenta, vergezeld van gepocheerde peren en aardse gebakken raapstelen.Tran gebruikte een bewonderenswaardige mate van terughoudendheid in een voorgerecht van Spicy Vietnamese Curry Chicken ($ 18). Kruidig ​​vertaalt zich over het algemeen naar opruiend in deze dagen van spookpeper en Carolina Reaper-afgoderij, maar deze curry had slechts een middelmatige naverbranding. Het had ook veel smaak, beginnend met de huid-op, bot-in kippendij en zich uitbreidend naar de geroosterde wortelen, marmer aardappelen en beluga linzen opgeruwd met kerriesaus.

Een voorgerecht van Vietnamese Imperial Rolls ($ 9) pochte knapperige wikkels rond lange, slanke vullingen van varkensvlees en garnalen - de garnalen zijn hier de regerende partij - allemaal genesteld in gele frisee. De ingelegde daikon en wortelen die ernaast werden geserveerd, zorgden voor een azijnachtige crunch.

(Een woord over porties en prijzen: de kipcurry was een enkele dij bovenop de linzen, de korte ribben en Imperial Rolls die relatief groot waren, en dienovereenkomstig geprijsd - een welkome afwisseling van de nog steeds te veel voorkomende grote porties en jumbo-prijzen in veel van restaurants. Het is gemakkelijk om gerechten toe te voegen als je nog steeds honger hebt, maar het constant mee naar huis nemen van restjes kan oud worden.)

Service was meestal soepel en efficiënt, onze ober was goed thuis in zowel eten als cocktails. Ze was aangenaam en informatief, maar The Black Sheep hanteert een save-your-fork-oefening tussen de gangen; ze kunnen zeker reine brengen. En misschien stoffen servetten in plaats van papier, ondanks hun forsheid. Het zwart-grijze decor zorgde voor een vaag industriële setting en voegde een vleugje stedelijke verfijning toe.

Terug naar de cocktails. The Black Sheep is een van de groeiende trends van kleinere restaurants die de mixologists-als-chefs omarmen die op veel grotere locaties op de Strip worden beoefend. Deze kunnen verfrissend zijn op een aantal niveaus, zoals blijkt uit The Pink Sheep (), een voordeel voor de American Cancer Society, en de Bangla Road Martini (), op smaak gebracht met Thaise basilicum. Speciaal ontworpen voor The Black Sheep, dienden ze om de frisse, creatieve smaken van Tran te accentueren in plaats van de saaie.

Als jij gaat

hoeveel is hond chapman waard?

■ The Black Sheep, 8680 W. Warm Springs Road (in de buurt van Durango Drive); 702-954-3998 of blacksheepvegas.com

■ De essentie: Creatieve combinaties van seizoenssmaken in een verfijnde sfeer.