Cher nettowaarde

Hoeveel is Cher waard?

Cher nettowaarde: $ 360 miljoen

Cher nettowaarde: Cher is een Amerikaanse zangeres, actrice en televisiepersoonlijkheid met een nettowaarde van $ 360 miljoen. Ze wordt algemeen beschouwd als een cultureel icoon, met een carrière van meerdere decennia. Ze heeft meer dan 100 miljoen platen verkocht, waardoor ze een van 's werelds best verkopende muziekartiesten is. Haar opmerkelijke prestaties zijn onder meer het winnen van een Grammy Award, een Emmy Award, een Academy Award, drie Golden Globe Awards en een prijs voor het Filmfestival van Cannes.

Het vroege leven en het begin van de carrière: Cher werd geboren als Cherilyn Sarkisian in El Centro, Californië, op 20 mei 1946. Haar ouders John Sarkisian en Georgia Holt (geboren Jackie Jean Crouch) scheidden toen ze tien maanden oud was. Cher verhuisde met haar moeder en woonde in Californië, New York en Texas. Ze stopte met school toen ze zestien was en verhuisde naar Los Angeles, waar ze acteerlessen volgde en in clubs danste om in haar levensonderhoud te voorzien.

Ze ontmoette artiest Sonny Bono in 1962 en begon te werken als zijn huishoudster. Hij stelde haar voor aan producer Phil Spector, en ze begon te werken als achtergrondzangeres. Sonny en Cher ontwikkelden een hechte relatie als vrienden en eventuele geliefden, en begonnen samen op te treden. Ze brachten hun eerste single 'I Got You Babe' uit als het muzikale duo Sonny & Cher in juli 1965, en het succes bracht Cher naar het sterrendom.

Muziek carriëre: Sonny & Cher's eerste studioalbum 'Look at Us' (1965) hielp hen tegelijkertijd vijf nummers in de Billboard Top 50 te krijgen, een prestatie die alleen door de Beatles en Elvis Presley was bereikt. Terwijl ze succes genoot bij Sonny & Cher, had ze ook een succesvolle solocarrière. Cher had in 1964 getekend bij Liberty Records 'Imperial imprint en bracht albums' All I Really Want to Do '(1965),' The Sonny Side of Cher '(1966) en' Chér '(1966) uit. Haar single 'Bang Bang (My Baby Shot Me Down' (1966) was haar eerste solo-single die een miljoen exemplaren verkocht.

Terwijl Sonny & Cher in populariteit afnam, bloeide Cher's solocarrière. Ze nam het album '3614 Jackson Highway' op in 1969, en het was haar eerste muzikale project dat werd gemaakt zonder de begeleiding en inbreng van Sonny. Sonny & Cher kregen hun eigen televisieprogramma aangeboden, en zo begon 'The Sonny & Cher Comedy Hour' dat in 1971 in première ging. Na de omstreden scheiding van het stel, die in 1975 werd afgerond, begon Cher aan een echte solocarrière. Ze tekende een deal van $ 2,5 miljoen met Warner Bros. Records en bracht het kritisch en commercieel niet succesvolle album 'Stars' (1975) uit, dat sindsdien een cultklassieker is geworden.

Cher keerde in 1975 terug naar de televisie met haar eigen show 'Cher', en werd vervolgens professioneel herenigd met ex-echtgenoot Sonny in 'The Sonny and Cher Show' (1976-1977). Ze bleef muziek produceren en heeft meer dan twintig studioalbums uitgebracht. Ze had van 1980 tot 1982 een residentie in Las Vegas, wat haar $ 300 duizend per week opleverde. Ze headliner gedurende drie jaar in het Colosseum in Caesars te beginnen in 2008 en naar verluidt een brutowinst van $ 180 miljoen van de serie.

(Foto door Slaven Vlasic / Getty Images)

Acteercarrière: Cher's eerste acteeractiviteiten waren 'Good Times' (1967), geproduceerd samen met Sonny, en de film 'Chastity' (1969), die werd geschreven en geregisseerd door Sonny en gefinancierd door het paar. Beiden waren niet succesvol. Ze werd gecast door regisseur Robert Altman in de Broadway-productie 'Come Back to the Five and Dime, Jimmy Dean' in 1976, en speelde dezelfde rol opnieuw in de verfilming van 1982 met dezelfde titel. Cher crediteert Altman en deze kans met het lanceren van haar carrière. Ze richtte in 1985 haar eigen filmproductiebedrijf Isis op en speelde verder in films als 'Mask' (1985), 'The Witches of Eastwick' (1987), 'Moonstruck' (1987), 'Mermaids' (1990) , 'Tea with Mussolini' (1999) en 'Burlesque' (2010).

Andere projecten: Cher staat bekend om haar eigen persoonlijke stijl en speelde ook in veel modecampagnes, waaronder de Dsquared2 lente / zomer reclamecampagne in februari 2020. Daarnaast heeft ze twee geuren gelanceerd, 'Cher Eau de Couture' (2019) en 'Uninhibited '(1987). Tijdens een periode van slechte gezondheid begin jaren negentig speelde ze in een reeks informercials omdat ze niet aan andere projecten kon werken. Haar verschillende infomercials die gezondheids-, schoonheids- en dieetproducten verkopen, hebben haar naar schatting bijna $ 10 miljoen opgeleverd.

Priveleven: Cher trouwde Sonny bono officieel in 1969, kort nadat ze hun kind had gebaard Chaz Bono (geboren Chastity Bono) in maart van dat jaar. Sonny vroeg in februari 1974 om scheiding aan, onder vermelding van 'onverenigbare verschillen', en Cher reageerde met een echtscheidingszaak waarin hij beweerde dat hij haar geld had ingehouden en haar een deel van hun gedeelde inkomsten had onthouden. De resulterende gerechtelijke strijd over de financiën en de voogdij over hun kind werd in juni 1975 afgerond.

Tijdens haar scheiding van Sonny, had Cher een relatie met platenbaas David Geffen. Vier dagen nadat ze haar scheiding van Sonny had afgerond, trouwde Cher met een muzikant Gregg Allman , scheiden slechts 9 dagen later. Ze verzoenen zich echter en kregen samen een zoon, Elijah Blue, in juli 1976. Cher en Allman scheidden in 1979. Andere opmerkelijke figuren die Cher heeft gedateerd zijn onder meer Gene Simmons, Eric Stoltz, Tom Cruise en Richie Sambora. Cher bezit eigendommen over de hele wereld met een geschatte waarde van $ 100 miljoen. Alleen al haar Italiaanse villa aan de kust van Malibu is $ 50-70 miljoen waard. Ze wordt vaak beschouwd als een homo-icoon, maar het is duidelijk dat haar fanbase veel verder reikt dan één specifieke groep. Cher is een tijdloze beroemdheid en blijft actief deelnemen aan filantropisch en entertainmentwerk.

Onroerend goed : Cher heeft een aantal weelderige en niet-zo-luxueuze huizen over de hele wereld bezeten, maar vooral in de omgeving van Los Angeles. Het landgoed in Beverly Hills dat ze ooit deelde, we Sonny Bono, werd in september 2016 verkocht voor $ 90 miljoen. Gedurende het grootste deel van de afgelopen drie decennia was Cher's hoofdverblijf een absoluut ongelooflijk Italiaans herenhuis in renaissancestijl op de kliffen van Malibu met uitzicht op de oceaan. Het 1,7 hectare grote landgoed met kliffen heeft een drie verdiepingen tellend hoofdgebouw van 14.000 vierkante meter, een tennisbaan, een zwembad en een gastenverblijf. Cher kocht het braakliggende stuk grond in 1992 en bouwde het huis, dat in 2002 in Architecture Digest te zien was. Ze plaatste het onroerend goed te koop in augustus 2008, kort voor de vastgoedcrisis, voor $ 45 miljoen. Ze heeft nooit een koper gevonden en is nog steeds eigenaar van het huis.

Ze bezat eerder een huis aan de baai in Key Biscayne, Florida, dat in 2006 voor $ 8,8 miljoen werd verkocht. In 2019 nam ze een klein verlies op een huis in Beverly Hills toen ze het verkocht voor $ 2,073 miljoen.

Cher nettowaarde

Duur

Netto waarde: $ 360 miljoen
Geboortedatum: 20 mei 1946 (74 jaar oud)
Geslacht: Vrouw
Hoogte: 5 ft 8 in (1,74 m)
Beroep: Platenproducent, Zanger, Acteur, Songwriter, Ondernemer, Modeontwerper, Model, Danser, Filmregisseur, Cabaretier
Nationaliteit: Verenigde Staten van Amerika
Laatst bijgewerkt: 2020

Cher winst

Klik om uit te breiden
  • Zeemeerminnen $ 4.000.000
  • Moonstruck $ 1.000.000
  • Verdachte $ 1.000.000
  • The Witches of Eastwick $ 1.000.000
  • Masker $ 500.000 5% van bruto
  • Silkwood $ 150.000
Alle nettowaarden worden berekend met behulp van gegevens uit openbare bronnen. Indien verstrekt, nemen we ook privétips en feedback op die we van de beroemdheden of hun vertegenwoordigers hebben ontvangen. Hoewel we er alles aan doen om ervoor te zorgen dat onze cijfers zo nauwkeurig mogelijk zijn, zijn het, tenzij anders aangegeven, slechts schattingen. We verwelkomen alle correcties en feedback via de onderstaande knop. Hebben we een fout gemaakt? Dien een correctievoorstel in en help ons dit te verhelpen! Dien een correctie in Discussie