Chuck Norris nettowaarde

Hoeveel is Chuck Norris waard?

Chuck Norris nettowaarde: $ 70 miljoen

Chuck Norris nettowaarde: Chuck Norris is een Amerikaanse krijgskunstenaar, acteur, scenarioschrijver en producent met een nettowaarde van $ 70 miljoen. Norris is vooral bekend om zijn beheersing van vechtsporten en allround badassery. Hij is ook het onderwerp van de populaire internetmemo, Chuck Norris facts.

Vroege leven: Carlos Ray 'Chuck' Norris werd geboren op 10 maart 1940 in Ryan, Oklahoma. Norris is de oudste van drie broers. Toen Norris 16 was, scheidden zijn ouders en verhuisde hij later naar Prairie Village, Kansas, en vervolgens naar Torrance, Californië met zijn moeder en twee jongere broers. Norris was geen atletische jongen. Hij was verlegen en een gemiddelde student. Zijn vader bleef maanden achtereen alcohol drinken.

Carrière: In 1958 trad Chuck Norris toe tot de luchtmacht als luchtpolitieagent gestationeerd op Osan Air Base in Zuid-Korea. Terwijl hij daar was, begon hij te trainen in vechtsporten. Toen hij terugkeerde naar de VS was hij gestationeerd op March Air Force Base in Californië. Norris werd aan het eind van de zomer van 1962 ontslagen bij de luchtmacht. Hij solliciteerde als politieagent in Torrance, Californië en opende een vechtsportstudio. Norris begon deel te nemen aan vechtsporttoernooien. Hij verloor zijn eerste twee toernooien. Hij verloor ook drie wedstrijden op de internationale karatekampioenschappen. In 1967 was Norris bedreven genoeg in de vechtsporten om enkele wedstrijden te winnen. Op 3 juni 1967 versloeg Norris vervolgens zeven tegenstanders. Tegen die tijd bezat Norris een keten van karatescholen met beroemde klanten, waaronder Steve McQueen, Priscilla Presley en Donny en Marie Osmond. Begin 1968 verloor Norris de 10e en laatste wedstrijd van zijn carrière. Later dat jaar won hij de eerste van zes opeenvolgende professionele middengewicht karatekampioenschappen. Het was in deze tijd dat Norris ontmoette en bevriend raakte met acteur Bruce Lee.

In 1969 won Norris Karate's Triple Crown - de meeste toernooiwinst van het hele jaar. Hij werd ook uitgeroepen tot Fighter of the Year en maakte zijn acteerdebuut in 'The Wrecking Crew', tegenover Dean Martin. In 1972 verscheen hij tegenover zijn vriend Bruce Lee in 'Way of the Dragon' / 'Return of the Dragon.' De producent van de film vertelde 5'10 'Norris om 20 pond te verdienen voor de rol, zodat hij er groter zou uitzien dan Bruce Lee op film. In een interview in 2007 zei Norris: 'Daarom doe ik geen jump kicks [in de film]. Ik kon niet van de grond komen! '

Begin jaren tachtig was Norris een woordvoerder van 'Action Jeans'. Oorspronkelijk heette het Karate Jeans, de broek had een flexibele stof die in het kruis was genaaid, waardoor de drager perfecte kicks kon uitvoeren terwijl hij een modieuze spijkerbroek draagt. Norris promootte jarenlang de broek.

Hij had zijn eigen tekenfilmshow in de jaren tachtig. 'Chuck Norris: Karate Kommandos', met Norris en personages als Superninja en The Claw. De show werd uiteindelijk als te gewelddadig beschouwd en geannuleerd.

Van 1993 tot 2001 speelde Chuck Norris de hoofdrol in de populaire en langlopende televisieserie 'Walker, Texas Ranger'.

Jerry Markland / Getty Images

Priveleven: In december 1958 trouwde de 18-jarige Chuck Norris met de 17-jarige Dianne Holechek. Ze ontmoetten elkaar twee jaar eerder op de middelbare school. Hun zoon Mike werd geboren in 1962. Hun tweede zoon Eric werd geboren in 1964. Hij had ook een dochter uit een affaire in 1963, die hij pas op haar 26ste ontmoette. Norris en Holecheck scheidden in 1989.

Hij kreeg de bijnaam Chuck toen hij 18 was en bij de Amerikaanse luchtmacht.

Het was acteur Steve McQueen die Chuck voorstelde om acteren eens te proberen.

Eind 1998 trouwde Norris met voormalig model Gena O'Kelkey. Ze heeft twee kinderen uit een eerder huwelijk. Eind augustus 2001 is ze bevallen van een tweeling.

Norris is openhartig over zijn christelijk geloof en is de auteur van verschillende boeken over het christendom.

Norris is een lange tijd voorstander van de Make-A-Wish Foundation en de United Way. In 1992 startte Norris met hulp van president George Bush zijn eigen liefdadigheidsorganisatie genaamd Kickstart. Kickstart biedt vechtsporttrainingen aan middelbare scholieren om hen respect en discipline bij te brengen en hun zelfrespect te verbeteren. Norris is een vrome christen en politiek conservatief.

Sinds 2005 wordt Norris op grote schaal in verband gebracht met een internetmemo die fictieve en vaak absurde prestaties in verband met hem documenteert.

In 2010 werd Norris door de gouverneur van Texas, Rick Perry, tot erelid van de Texas Rangers benoemd als erkenning voor Norris 'werk bij het vergroten van het bewustzijn voor de elite-eenheid en voor zijn werk om kansarme jongeren te helpen via vechtsportprogramma's. Norris 'broer, Aaron Norris, die een uitvoerend producent was van de show, werd ook een ere Texas Ranger.

In maart 2020 werd Chuck Norris 80.

In juli 2020 filmde Norris een PSA die sportschoolleden bedankte voor het dragen van hun maskers tijdens de verspreiding van de coronavirus-pandemie.

Vastgoed: In 2013 noteerde Norris zijn huis in Dallas voor $ 1,2 miljoen. Het is het huis waarin hij woonde tijdens zijn Walker, Texas Ranger-dagen en hij was er samen met zijn broer Aaron eigenaar van. Het huis van 7.362 vierkante meter heeft vier slaapkamers, zeven badkamers, een theater en een fitnessruimte. Het heeft zijn eigen meer. Het pand heeft ook een apart gebouw op het terrein dat tijdens de productie van Walker, Texas Ranger als studio werd gebruikt.

Chuck Norris nettowaarde

Chuck Norris

Netto waarde: $ 70 miljoen
Geboortedatum: 10 mrt.1940 (81 jaar oud)
Geslacht: Mannetje
Hoogte: 5 ft 10 in (1,78 m)
Beroep: Acteur, krijgskunstenaar, televisieproducent, filmproducent, scenarioschrijver, auteur
Nationaliteit: Verenigde Staten van Amerika
Laatst bijgewerkt: 2020

Chuck Norris winst

Klik om uit te breiden
  • Oog om oog $ 250.000
  • A Force of One $ 125.000
  • Goede jongens dragen zwart $ 40.000
  • Breker! Breker! $ 10.000
Alle nettowaarden worden berekend met behulp van gegevens uit openbare bronnen. Indien verstrekt, nemen we ook privétips en feedback op die we van de beroemdheden of hun vertegenwoordigers hebben ontvangen. Hoewel we er alles aan doen om ervoor te zorgen dat onze cijfers zo nauwkeurig mogelijk zijn, zijn het, tenzij anders aangegeven, slechts schattingen. We verwelkomen alle correcties en feedback via de onderstaande knop. Hebben we een fout gemaakt? Dien een correctievoorstel in en help ons het te repareren! Dien een correctie in Discussie