Cortana-actrice staat te popelen voor fans om Halo Infinite te spelen

Jen Taylor (Foto met dank aan Maria Rosenfeld)Jen Taylor (Foto met dank aan Maria Rosenfeld)

Jen Taylor is misschien geen begrip, maar de kans is groot dat je haar stem zou herkennen. De theater- en stemacteur heeft enkele van de meest iconische personages van gaming ingesproken, waaronder Princess Peach uit de Mario-serie en Cortana uit de Halo-serie, en de persoonlijke assistent op Windows 10. Maar stemacteren was niet wat ze van plan was te doen. Het gebeurde uit noodzaak.

Het is echt moeilijk om als theateracteur te leven, vooral in een stad als Seattle, zei Taylor. Ik had een vriend die zei: 'Ik vind dat je echt een geweldige stem hebt voor voice-overs en radio.' Ik dacht dat het iets anders was waar ik mijn training voor kon gebruiken. Ik ben er echt en echt in gestuit.Toen Taylor banen begon te boeken, vormde stemacteren een unieke uitdaging.

In het theater gebruik je je hele lichaam, zei Taylor. Je gebruikt alles wat je hebt. Terwijl je met je stem minder tools hebt, vind ik. Dat is de uitdaging.

Het duurde niet lang voordat Taylor haar stempel begon te drukken in de wereld van videogames, door Princess Peach in meerdere games te uiten van 1999 tot 2007.

Ik zou denken: dit is mijn werk? zei Taylor. Ik word betaald om grappige geluiden te maken? Dit is geweldig. Ik heb het kampioenschap van het leven gewonnen. Het was zo leuk.

In 2001 sprak Taylor het karakter van Cortana uit in Halo: Combat Evolved. De rol bleek groter dan ze zich had kunnen voorstellen.

De dingen die ik me herinner dat ze destijds zeiden, waren dat 'zij het buurmeisje is', zei Taylor. ‘We hebben haar nodig om extreem relatable te zijn. We willen dat mensen zich gemakkelijk kunnen verbinden met deze vrouw, met deze stem. Het is niet sexy; we willen gewoon dat ze je maatje is. Ze zal veel praten, dus ze moet makkelijk zijn om naar te luisteren, en we willen dat ze een vaag Europeaan is.' Dat begon een zeer lange relatie met die kerels.

De serie heeft sindsdien meerdere games overspannen. De nieuwste game in de serie, Halo Infinite, wordt uitgebracht in 2021. En hoewel Taylor niet veel details kan delen, wil ze graag zien wat fans denken van waar Cortana naartoe gaat.

Ik wil recht doen aan dit personage, aan dit verhaal en aan de fans die ervan houden, zei Taylor. Ik ben enthousiast over Halo Infinite. Ik ben erg benieuwd naar de reactie.

Maar Cortana is misschien ook net zo beroemd als de persoonlijke assistent op het Windows 10-platform, hoewel Taylor het zelf nooit heeft geprobeerd.

Het is te eng, zei ze lachend. Mijn man vindt het hilarisch en hij zal me liedjes laten zingen en moppen vertellen.

Hoewel Cortana alomtegenwoordig is geworden als assistent van Windows 10, was het maken van de lijnen een marathonklus, zei Taylor.

Ik denk dat ze in het begin Cortana gewoon als een soort vulmiddel gebruikten, zei Taylor. Ik denk dat het kwam door Cortana's associatie met Microsoft en ze hadden niets anders. Maar toen werd het: 'Kunnen we dit laten werken?' Het zijn uren en uren en uren werk geweest om dat voor elkaar te krijgen. Het is veel herhaling en veel tekst en uitzoeken hoe je dat interessant maakt.

Stemacteren was misschien niet wat ze van plan was te doen, maar Taylor neemt niets als vanzelfsprekend aan. Ze is zelfs van stemacteren gaan houden omdat ze vrijheid biedt die ze anders misschien niet als acteur zou krijgen.

Het is ongelooflijk bevrijdend, omdat ik alles kan zijn, zei Taylor. Dat is een geschenk.