Dave Franco nettowaarde

Hoeveel is Dave Franco waard?

Dave Franco Nettowaarde: $ 10 miljoen

Dave Franco Nettowaarde: Dave Franco is een Amerikaanse acteur met een nettowaarde van $ 10 miljoen dollar. Hij is de jongere broer van acteur James Franco ​Dave is vooral bekend om zijn hoofdrol in het negende seizoen van de televisieserie 'Scrubs', evenals zijn optreden in films als '21 Jump Street '(2012),' Now You See Me '(2013),' Now You See Me 2 '(2016), en' Neighbours '(2014), onder anderen.

Vroege leven: David John Franco werd geboren op 12 juni 1985 in Palo Alto, Californië. Hij werd geboren door Betsy Lou (née Verne), een dichter, auteur en redacteur, en Douglas Eugene Franco, het hoofd van een Silicon Valley-bedrijf. Zijn ouders hadden elkaar ontmoet toen ze allebei studeerden aan de Stanford University. Hij groeide op samen met zijn twee oudere broers, Tom en James, in Californië. Hij heeft Zweedse, Russische en Portugese afkomst. Zijn moeder is joods, van een Russisch-joodse achtergrond, en de oorspronkelijke achternaam van haar familie was 'Verovitz', later veranderd in 'Verne'.

Franco studeerde aan de University of Southern California, met het oorspronkelijke doel om een ​​leraar creatief schrijven op de middelbare school te worden. Een deel van zijn liefde voor schrijven kwam voort uit zijn moeder, die schrijver en dichter was. De manager van zijn broer James (James was toen al aan zijn acteercarrière begonnen) moedigde hem echter aan om tijdens zijn tweede jaar op school naar een theaterklas te gaan, en hij begon geïnteresseerd te raken in acteren.

Carrière: Franco's eerste professionele acteerrol kwam in 2006, toen hij debuteerde in The CW dramaserie '7thHemel'. Hij bouwde verder aan zijn carrière met talrijke optredens in verschillende shows, zoals 'Do Not Disturb' en 'Young Justice', en films als 'Superbad' (2007), 'After Sex' (2007), 'The Shortcut' (2009) , 'Greenberg' (2010), 'Charlie St. Cloud' (2010) en 'The Broken Tower' (2011). Hij was ook een terugkerend castlid in het CW-tienerdrama 'Privileged' uit 2008, dat werd geannuleerd vanwege lage kijkcijfers, maar zijn optreden werd geprezen.

In 2009 kreeg Franco een hoofdrol in het negende seizoen van de populaire ABC-sitcom 'Scrubs'. Hij speelde de rol van geneeskundestudent Cole Aaronson. Hij ontving positieve lof voor zijn acteerwerk, maar kon de rol niet voortzetten omdat het negende seizoen eindigde in het laatste seizoen van de show. De bekendheid die hij kreeg van 'Scrubs' hielp hem echter erkenning en meer kansen te krijgen. In 2011 werd hij door NextMovie.com uitgeroepen tot een van de 'Breakout Stars to Watch For' dat jaar. Hij speelde in de horrorkomedie 'Fright Night' (2011) naast sterren als Colin Farrell en Toni Collette, als het personage Mark. In 2012 speelde hij samen met Jonah Hill, Channing Tatum en Ice Cube in de actiekomedie '21 Jump Street '. Het was zeer succesvol en bracht wereldwijd $ 201 miljoen op. Om zijn succes voort te zetten, speelde hij in 2013 samen met Nicholas Hoult en Teresa Palmer in de zombie-romantische film 'Warm Bodies'. Het was gebaseerd op de gelijknamige roman van Isaac Marion.

(Foto door Emma McIntyre / Getty Images voor Turner)

In 2013 speelde hij ook mee in de overvalthrillerfilm 'Now You See Me' naast Jesse Eisenberg, Mark Ruffalo, Woody Harrelson, Isla Fisher, Michael Caine, Mélanie Laurent en Morgan Freeman. Hij speelde het personage Jack Wilder. De eerste was een kassucces ondanks gemengde kritische recensies, en bracht wereldwijd $ 351,7 miljoen op, tegen een budget van slechts $ 75 miljoen. Het is populariteit en succes resulterend in een vervolg, 'Now You See Me 2' in 2016, met veel van de originele cast minus Isla Fisher, en met de nieuwe toevoegingen van Daniel Radcliffe, Lizzy Caplan en Jay Chou. Wederom ontving het gemengde kritische recensies, maar het was een succes voor de kassa, met een brutowinst van $ 334 miljoen wereldwijd.

'Now You See Me' is niet de enige succesvolle reeks films waarin hij speelde. In 2014 speelde hij samen met Seth Rogen, Zac Efron, Rose Byrne en Christopher Mintz-Plasse in de komische film 'Neighbours'. Het leverde wereldwijd meer dan $ 270 miljoen op en werd opgevolgd door het vervolg 'Neighbours 2: Sorority Rising' (2016), waarin Franco zijn rol hernam. Het vervolg was ook een commercieel succes, met een brutowinst van $ 108 miljoen tegen een budget van $ 35 miljoen. In 2015 speelde Franco samen met Vince Vaughn en Tom Winkinson in 'Unfinished Business'. Sindsdien is hij in veel films te zien geweest, waaronder de zwarte komedie 'The Little Hours' (2017), die zeer positieve recensies en lovende kritieken ontving van critici, het biografische komediedrama 'The Disaster Artist' (2017), dat werd geregisseerd en geproduceerd door zijn broer James Franco, en de twee broers speelden ook mee in het verslavingsdrama '6 Balloons' (2018), dat werd gemaakt en uitgebracht door Netflix en ook speelde de film 'If Beale' van Abbi Jacobson the Berry Jenkin. Street Could Talk '(2018), de film' Zeroville '(2019), een andere film geregisseerd door zijn broer James en de actiethrillerfilm' 6 Underground '(2019), een andere Netflix-film, geregisseerd door Michael Bay en co-starring Ryan Reynolds.

Naast zijn acteerrollen op het scherm, waagde Franco zich ook aan andere projecten. Hij debuteerde in 2020 als regisseur met de horror-thrillerfilm 'The Rental'. Hij schreef het scenario samen met Joe Swanberg. De film staat gepland voor een release in juli 2020, met in de hoofdrollen Alison Brie, Dan Stevens, Jeremy Allen White en Sheila Vand. Hij is ook een stemacteur en uitte het personage Tony Stark voor de Marvel-videogame 'Marvel Avengers Academy'.

Priveleven: Franco begon met de actrice te daten Alison Brie in 2012, en ze verloofden zich in augustus 2015. Het paar trouwde in een privéceremonie op 13 maart 2017. Hij was eerder romantisch verbonden met actrice Dianna Agron van 2008 tot 2009.

Dave Franco nettowaarde

Dave Franco

Netto waarde: $ 10 miljoen
Geboortedatum: 12 juni 1985 (35 jaar oud)
Geslacht: Mannetje
Hoogte: 5 ft 6 inch (1,7 m)
Beroep: Acteur, scenarioschrijver, filmproducent, muzikant
Nationaliteit: Verenigde Staten van Amerika
Laatst bijgewerkt: 2020
Alle nettowaarden worden berekend met behulp van gegevens uit openbare bronnen. Indien verstrekt, nemen we ook privétips en feedback op die we van de beroemdheden of hun vertegenwoordigers hebben ontvangen. Hoewel we er alles aan doen om ervoor te zorgen dat onze cijfers zo nauwkeurig mogelijk zijn, zijn het, tenzij anders aangegeven, slechts schattingen. We verwelkomen alle correcties en feedback via de onderstaande knop. Hebben we een fout gemaakt? Dien een correctievoorstel in en help ons dit te verhelpen! Dien een correctie in Discussie