James Dolan nettowaarde

Hoeveel is James L. Dolan waard?

James L. Dolan Nettowaarde: $ 2 miljard

James Dolan nettowaarde: James Dolan, ook bekend onder zijn blues-man alter-ego 'J.D.', is een Amerikaanse zakenman en professionele karaoke-zanger met een nettowaarde van $ 2 miljard dollar. Hij is vooral bekend als de CEO van The Madison Square Garden Company, wat hem op zijn beurt eigenaar maakt van de New York Knicks NBA-franchise, New York Rangers NHL-franchise en de Madison Square Garden-arena. Hij erfde zijn rijkdom en zakelijke status van zijn vader Charles Dolan, de miljardair-oprichter van Cablevision.

James Dolan werd geboren in Massapequa, New York op 11 mei 1955. Hij was een van de zes kinderen van miljardair Charles Dolan en zijn vrouw Helen Ann. In tegenstelling tot James die zijn hele fortuin en plaats in het leven erfde, bouwde Charles in feite een imperium vanaf het begin op door hard te werken en stabiel management gedurende decennia. Charles en Helen begonnen met het verpakken van sportclips in de media en deze in het hele land te verspreiden. Charles richtte uiteindelijk Sterling Cable op, dat kabelmaatschappijen in de omgeving van New York exploiteerde. In het begin van de jaren zeventig verkocht Charles zijn Manhattan Cable-divisie aan Time Inc en hernoemde vervolgens zijn Long Island-divisie Cablevision Systems. Rond dezelfde tijd richtte Charles Home Box Office op, dat hij later verkocht aan Time Life. Aan het begin van de jaren 2000 was Cablevision in tientallen miljoenen huizen in het hele land doorgedrongen.

Terwijl zijn vader een imperium aan het opbouwen was, streefde James tevergeefs een carrière in de muziekindustrie na. Ten slotte gaf zijn vader James een baan bij Cablevision. In het begin van zijn carrière werd James naar Cleveland gestuurd om een ​​sportradiostation te lanceren.

In 1994 kocht Cablevision 50% van het bedrijf Madison Square Garden van Viacom. In 1997 verwierf het bedrijf 100% van MSG.

In 1995 werd James CEO van Cablevision.

In 2010 verzelfstandigde Cablevision de activa van MSG, waaronder eigendom van de Knicks, Rangers, Liberty en de arena zelf, in een nieuw bedrijf genaamd The Madison Square Garden Company.

Charles Dolan verkocht Cablevision in 2016 voor $ 17,7 miljard.

Tegenwoordig is James Dolan uitvoerend voorzitter en CEO van The Madison Square Garden Company.

JD en The Straight Shot : Zelfs met al het succes dat zijn familie hem heeft geschonken, verloor James nooit zijn droom om muzikant te worden. Momenteel treedt hij op in een op blues geïnspireerde ijdelheidsprojectband genaamd 'JD & The Straight Shot'. James is niet verlegen geweest om zijn persoonlijke en zakelijke connecties te gebruiken om zijn band te promoten, wiens muziek en video's worden omschreven als 'heel erg slecht'. Door zijn connecties heeft Dolan ervoor gezorgd dat zijn band zich openstelt voor echte muzikanten, waaronder, verbluffend genoeg, The Eagles, The Allman Brothers Band, ZZ Top en meer. De New York Times omschreef de groep als 'bekende sidemen die een karaoke-zangeres steunen'. Een andere recensent beschreef James na het bekijken van een live optreden als volgt:

Hij zingt alsof hij probeert niet te hoesten, en het is mogelijk dat hij geen gitaar kan spelen. Erger nog, zijn liedjes logenstraffen zijn status als cosplayende bluesman. De meeste van zijn teksten geven een samenvatting van de huidige gebeurtenissen of boeken die hij heeft gelezen alsof hij een 10e klas Engels lesproject presenteert.

James Dolan nettowaarde

James L. Dolan

Netto waarde: $ 2 miljard
Geboortedatum: 11 mei 1955 (65 jaar oud)
Geslacht: Mannetje
Beroep: Ondernemer, muzikant
Nationaliteit: Verenigde Staten van Amerika
Laatst bijgewerkt: 2020
Alle nettowaarden worden berekend met behulp van gegevens uit openbare bronnen. Indien verstrekt, nemen we ook privétips en feedback op die we van de beroemdheden of hun vertegenwoordigers hebben ontvangen. Hoewel we er alles aan doen om ervoor te zorgen dat onze cijfers zo nauwkeurig mogelijk zijn, zijn het, tenzij anders aangegeven, slechts schattingen. We verwelkomen alle correcties en feedback via de onderstaande knop. Hebben we een fout gemaakt? Dien een correctievoorstel in en help ons dit te verhelpen! Dien een correctie in Discussie