Lindsey Webster trapt Jazz in the Park 2017 af in Las Vegas

Zangeres Lindsey Webster, die zaterdag de Jazz in the Park-serie van 2017 aftrapt, scoorde met 2016 de eerste smooth jazz-vocal nr. 1 sinds Sade.Zangeres Lindsey Webster, die zaterdag de Jazz in the Park-serie van 2017 aftrapt, scoorde de eerste smooth jazz-vocal nr. 1 sinds Sade met 'Fool Me Once' uit 2016. Chapman & Co. Management Inc. De eeuwig populaire Spyro Gyra keert - opnieuw - terug voor de Jazz in the Park-serie van 2017 in het amfitheater van het Clark County Government Center. Parken en recreatie in Clark County Zangeres Lindsey Webster, die zaterdag de Jazz in the Park-serie van 2017 aftrapt, scoorde de eerste smooth jazz-vocal nr. 1 sinds Sade met 'Fool Me Once' uit 2016. Chapman & Co. Management Inc.

Sommige mensen stellen smooth jazz gelijk aan liftmuziek.

Zangeres Lindsey Webster was een van hen - totdat smooth-jazz radio haar rokerige zang omarmde en haar naar de top van de Billboard-hitlijsten stuwde.

Sindsdien heeft Webster ontdekt hoe verkeerd dat stereotype was - en ze is blij om de lof van het genre te zingen.Het lokale publiek kan zaterdag zelf oordelen wanneer Webster en bandleden - waaronder haar man, co-songwriter en toetsenist Keith Slattery - helpen bij het aftrappen van de 28e jaarlijkse Jazz in the Park-serie in het amfitheater van het Clark County Government Center.

Zoals ze heeft ontdekt, zijn de mensen die het smooth-jazz-genre volgen … enkele van de meest enthousiaste muziekliefhebbers die ik ooit heb ontmoet, zegt Webster in een telefonisch interview vanuit haar huis in de staat New York. Het is een prachtig nichepubliek.

Vooral op een buitenlocatie, die een meer ontspannen sfeer heeft, merkt Webster op. En hoewel het publiek misschien meer ontspannen is, geven we nog steeds dezelfde energie van optreden.

Het is onvermijdelijk dat Webster, Slattery en het bedrijf - gitarist Mike DeMicco, bassist Fred Doumbe en drummer Dan Hickey - de hit Fool Me Once zullen uitvoeren, waarmee Webster, 29, vorig jaar de eerste zanger werd die bovenaan de smooth-jazz-hitlijst van Billboard stond sinds Sade in 2010.

De Sade-verbinding speelde een belangrijke rol bij het verbinden van Webster met manager Bud Harner, die haar opname voor het eerst hoorde tijdens een willekeurige luistersessie.

Webster en Slattery hoopten hun liedjes in licentie te geven voor films en tv, maar Harner had een ander idee.

Binnen ongeveer vier maten zat ik op het puntje van mijn stoel, van 'Wat is dit?', herinnert hij zich in een e-mail. Ik denk dat het soort schemerige kwaliteit van haar lage bereik me opviel als een soortgelijk geluid als dat van Sade, maar (Webster) had ook het grote hoge bereik zoals een Mariah Carey-stijl. Ik had nog nooit iemand gehoord die zo gemakkelijk en uniek tussen beide stijlen kon schakelen.

Hoewel instrumentals de smooth-jazz-radio domineren, leenden zowel Lindsey's zang als de productie van de nummers - die elementen van pop en jazz bevatten - zich perfect voor dit genre, aldus Harner, die radioprogrammeurs voor het laatst introduceerde bij Fool Me Once. jaar.

Sindsdien heeft Webster drie andere nummers in kaart gebracht, waaronder de laatste, Where Do You Want to Go, die op nummer 4 staat in de smooth-jazz-hitlijst van Billboard.

Naast de originelen zal Webster echter een aantal uitgelezen covers spelen met mijn stem en de band - van Over the Rainbow tot Natural Woman - omdat nog niet iedereen bekend is met onze muziek.

Het kind van muzikaal ingestelde ouders - waaronder een moeder die in hart en nieren operazangeres was, maar toch achtergronden wilde zingen voor Jimi Hendrix - zong R&B toen ze opgroeide, maar studeerde cello op school, wat lange tijd mijn belangrijkste ding was, herinnert ze zich.

Maar een verhuizing van New York City (waar ze naar de Fiorello H. LaGuardia School of Music & Art and Performing Arts, de beroemde middelbare school in Fame) naar een klein stadje in de staat New York ging - een zonder schoolmuziekprogramma - veranderde haar muzikale cursus.

wanneer gaan de buffetten open in las vegas

In plaats daarvan zou ik karaoke zingen, merkt ze op. Ik zou zingen waar ik kon.

Inclusief Jazz in the Park van dit weekend.

Zaterdag in het park … bij Jazz in the Park

Je kunt de prijs niet verslaan. De jaarlijkse Jazz in the Park-concertserie van Clark County is tenslotte gratis voor het publiek.

Je kunt de setting niet overtreffen, in het amfitheater van het Government Center - dat plaats biedt aan ongeveer 3.000, een paar dekens en tuinstoelen geeft of neemt, maar toch een veel intiemer gevoel heeft. (Voordat het regeringscentrum in 1995 werd geopend, vonden de concerten plaats in de parken Paradise en Winchester.)

En je kunt het weer zeker niet verslaan.

Het is lente, het is mooi, het is draaglijk, zegt Brian Saliba, programmabegeleider voor Clark County Parks and Recreation, die toezicht houdt op de jaarlijkse serie. Om nog maar te zwijgen van het feit dat het een vrije avond in het park is.

Gratis voor publiek, dat wil zeggen; de serie wordt gefinancierd via het algemene fonds van de provincie, volgens Saliba, die zegt dat de kosten van elke show variëren van $ 15.000 tot $ 20.000.

Het varieert op basis van de artiesten en de behoeften van de artiesten, legt hij uit.

De line-up van dit jaar omvat vier Jazz in the Park-nieuwkomers - plus de eeuwig populaire terugkeerders Spyro Gyra, die de serie talloze keren hebben gespeeld.

Ik weet persoonlijk dat ik Spyro minstens vijf of zes keer heb geboekt, merkt Saliba op. Het zijn publiekstrekkers, een van de favorieten en hoogtepunten van de serie. Ik probeer ze minstens om het jaar terug te brengen.

De headliner van de openingsavond van zaterdag, Lindsey Webster, heeft nog nooit Jazz in the Park gespeeld. Ik ben zelfs nog nooit in Las Vegas geweest, geeft ze toe.

Maar ik heb foto's van het podium gezien - en het ziet eruit als een prachtige plek om te zijn, zegt Webster.

Het is ook totaal ongebruikelijk om een ​​gratis concertserie te hebben, voegt ze eraan toe, en noemt het verbazingwekkend dat ze dit kunnen doen.

Met het inplannen van Jazz in the Park-artiesten proberen we een niche te vullen, legt Saliba uit. Er is veel entertainment in Las Vegas en hij probeert te vinden wat normaal niet regelmatig wordt geboekt in Las Vegas.