Louie Anderson over 'Coming to America'-rol: 'Ik had geen idee'

Komiek Louie Anderson. (Las VegasJournaal)Komiek Louie Anderson. (Las VegasJournaal) Kyle Martin's 'Piano Man' is te zien in Mosaic On The Strip op donderdag 9 oktober 2020. (John Katsilometes/Las VegasJournal) @JohnnyKats Louie Anderson en RJ-columnist John Katsilometes worden vertoond in Jimmy Kimmel's Comedy Club op 27 februari 2020. (John Katsilometes/Las VegasJournal) @ReviewJournal Louie Anderson is te zien in Jimmy Kimmel's Comedy Club op donderdag 27 februari 2020. (John Katasilometes/Las VegasJournal) @JohnnyKats Louie Anderson als 'Christine Baskets' op 'Baskets' van FX. (Matthias Clamer / FX)

De laatste strip die ik rondhing met pre-pandemie was Louie Anderson , de nacht van 27 februari 2020. Anderson betrad die avond het podium, ongefactureerd, om Jimmy Kimmel's Comedy Club en verlichtte de plaats gedurende 20 minuten.

We praatten erover in de groene kamer van Kimmel, lachten en maakten selfies. Profetisch waren foto's van Kimmel met Eddie Murphy zichtbaar op de achtergrond.

Murphy, Arsenio-zaal en Anderson maakten (onbewust) nieuws na de aflevering van Jimmy Kimmel Live van maandag. Murphy en Hall waren de gasten van Kimmel en promootten Coming 2 America, een vervolg op de komedieklassieker Coming To America uit 1988.De komische acteurs herleven hun iconische rol als prins Akeem en zijn hulpje Semmi. Amazon is ingesteld om de film vrijdag op Prime Video uit te brengen.

Toen Kimmel Murphy en Hall vroeg hoe Anderson in de originele film was gecast, zei Hall dat de beslissing het gevolg was van druk van Paramount Pictures om een ​​wit personage aan de cast toe te voegen.

Ik hou van Louie, maar ik denk dat we gedwongen waren om Louie erin te stoppen, zei Hall. We werden gedwongen om een ​​blanke in te zetten.

Murphy viel in met: De hele cast is zwart - en dit was in de jaren '80 - dus het was als, 'We moeten een blanke hebben! Er moet een blanke in de film zijn.′ Wat? Dus het was: 'Wie is de grappigste blanke die er is?' En Louie, we wisten het, we waren cool met hem. Dus zo kwam Louie in de film terecht.

Hall merkte op dat de acteurs niet specifiek werd verteld om Anderson in te huren. Ze gaven me een lijst met drie blanke jongens. En ze zeiden: ‘Met wie zou je liever werken?’ Ik zei Louie.

Dit was nieuws voor Anderson, die zijn rol als de mid-level medewerker van McDowell, Maurice, opnieuw opneemt.

Ik had geen idee, zei Anderson woensdag in een telefoongesprek vanuit zijn huis in Las Vegas. Ik leun er gewoon tegenaan. Ik heb er geen probleem mee.

Toen hem werd gevraagd wanneer hij hoorde van dit proces, dat zich 33 jaar geleden afspeelde, grinnikte Anderson en zei: Ongeveer wanneer je dat deed. Murphy beschreef eigenlijk hoe Anderson werd gecast tijdens een optreden met Al Roker op NBC's Today-show afgelopen woensdag. Anderson tweette een video van Murphy's verschijning, met de boodschap: Wacht wat?

hoe stierf nicholas duffy fudge?

#Coming2America 5 maart @PrimeVideo wacht wat? pic.twitter.com/s8znlIkBLz

— Louie Anderson (@LouieAnderson) 24 februari 2021

Kenmerkend positief, Anderson benadrukte zijn lange vriendschap met Murphy en Hall.

Het zijn mijn vrienden, ze houden van me, ik hou van hen, en ze kozen mij boven wie er toen nog meer werd aangeboden, zei Anderson. Het maakt allemaal deel uit van de geschiedenis van de film, en toen dit allemaal gebeurde, sms'ten we en ik bedankte hen voor de steun. Ik heb alleen maar positieve ervaringen met de film. Ik voel dat het geen kwaad kan, geen fout.

Anderson won een Emmy voor zijn rol als Christine Baskets in Zacho Galifianakis ’ Manden uit de FX-serie. De ervaren stand-up en komische acteur zegt dat hij die rol heeft gebruikt als springplank naar zijn volgende project, een pratende kat in de Fox-sitcom Tigsley, die dit jaar uitkomt.

Als ik Christine Baskets kan spelen, is het spelen van een kat gemakkelijk, zei Anderson over het nieuwste personage, genoemd naar de kat van zijn familie toen hij een kind was. Anderson keerde ook de geanimeerde Life With Louie terug voor 2022. Die show werd uitgezonden op Fox en Fox Kids van 1994-1998.

Ik heb de laatste tijd een aantal goede rekwisieten gekregen, dus ik ben blij, zei Anderson. Ik ben erg blij met hoe de film is geworden. Het is fantastisch, en Eddie heeft prachtig werk geleverd door het allemaal in te pakken. Het is echt zijn baby en ik ben blij dat ik erin zit.

Trapeze-actie

Opdat we een prachtige, in Vegas-stijl, no-cover-charge entertainment-ervaring op de Strip niet vergeten: de Circus Circus Midway-acts zijn sinds Labor Day in pandemische naleving. De acts beginnen om 11.30 uur en de openingstijden van Midway zijn van 11.00 uur tot 21.00 uur. Zondag t/m donderdag van 11.00 tot 23.00 uur Vrijdag en zaterdag. Het is veel te lang tussen bezoeken geweest.

Mo'-shows op de Strip

Kyle Martin's Real Piano Man keert terug naar Mosaic On The Strip, streefdatum 15 april. Clubuitbater Dean Coleman zegt dat hij veel telefoontjes heeft ontvangen over Martin's Billy Joel/Elton John tribute, die in januari werd afgesloten vanwege interne meningsverschillen in de show. Blijkbaar konden Billy en Elton niet dezelfde kleedkamer delen.

Martin's show sluit zich aan bij Mosaic's doorlopende Queens of Rock, met in de hoofdrol de laaiende (en soms rolschaatsende) zanger Elizabeth Diaga, en de Aussie Heat mannelijke revue. Het Michael Jackson eerbetoon M.J. The Evolution met Michael Firestone gaat dit weekend open. A Mob Story, eind van Plaza Showroom, staat in de rij om de eerste week van mei te openen.

Ondertussen herziet de zwoele dansrevue Little Miss Nasty ook de Mosaic-ruimte, aangezien zijn residentie in Rio (vergelijkbaar met de dansbeweging) in het ongewisse is. LMN trad het laatst op in de Rio's Club 172 en daarvoor in de Hooters Night Owl Showroom.

Graaf dit concept

de oude man op pionsterren

De serie Vegas Room Presents gaat donderdagavond in première, een programma gehost door Jassen Allen met Chris Lash als de toegewijde pianist. Cheryl Daro, Sam Holder, Gabriella Versace en Brett Pruneau start deze tweemaandelijkse serie. Het vijfgangendiner is 18.30 uur, de luisterervaring is om 8 uur.

Inside reference, een paar maanden geleden liep ik per ongeluk een hotelkamer binnen in Escondido, Californië, bezet door Lash en een paar vrienden. Waargebeurd verhaal. Het gaat om een Travis Cloer laten zien.