Michelle Pfeiffer steelt scènes in de Bernie Madoff-film van HBO

Michelle Pfeiffer en Robert De Niro inMichelle Pfeiffer en Robert De Niro in 'Wizard of Lies'. Craig Blankenhorn/met dank aan HBO Michelle Pfeiffer als Ruth Madoff in 'Wizard of Lies'. Craig Blankenhorn/met dank aan HBO

Ik heb een groot deel van mijn adolescentie doorgebracht in de wetenschap dat, als ik ooit een laatste wens zou krijgen, Michelle Pfeiffer me een serenade zou geven met Cool Rider, haar grote nummer uit Grease 2.

Zelfs vandaag, als ik, laten we zeggen, drie stervende wensen zou krijgen, zou dat nog steeds stevig in de mix zitten.

Dus je kunt je voorstellen hoe opwindend het was om de actrice, die dit millennium nogal spaarzaam heeft gewerkt, te zien als Ruth Madoff van Robert De Niro's Bernie in The Wizard of Lies (zaterdag 20.00 uur, HBO).Hij leek ontspannen, onfeilbaar openhartig, serieus en betrouwbaar, zegt Diana B. Henriques over Bernie. De auteur van het boek The Wizard of Lies: Bernie Madoff and the Death of Trust, waarop het script is gebaseerd, speelt zichzelf in de film. Dat is zijn zegen en zijn vloek.

virtual reality-ervaring in Las Vegas

Als de dader van een fraude van 65 miljard dollar, brengt Bernie zelden veel emotie over over de gevolgen van zijn acties. Ga je naar de gevangenis? vraagt ​​Ruth zodra ze de ernst van Bernie's misdaden verneemt. Ik weet het niet, zegt hij. Waarschijnlijk.

Waarschijnlijk!

wat is loni love netto waard?

Bernie toont ook weinig of geen spijt, aangezien hij geld aannam van wie hij maar kon krijgen - vrienden, familie en, het meest vernietigend, Nobelprijswinnaar voor de Vrede en Holocaust-overlevende Elie Wiesel - om de poppenkast in stand te houden.

Deze mensen hadden een beetje hebzucht in zich, zegt hij op een gegeven moment, bewerend dat zijn investeerders medeplichtig waren omdat ze nooit te streng naar zijn zakelijke transacties keken. Dit gaat niet eens over mij, legt hij later uit. Dit land heeft een schurk nodig. Iemand om naar de galg te sturen zodat iedereen zich goed voelt over het leven onder een opgetuigd systeem.

Hij heeft zich misschien geen zorgen gemaakt over de duizenden families wiens leven hij verwoestte, maar hij geeft heel veel om een ​​die hij heeft vernietigd: de zijne.

Zijn zonen, Mark (Alessandro Nivola) en Andrew (Nathan Darrow), worden opgejaagd door de pers en verdacht door associatie, ook al waren zij degenen die Bernie aangaven bij de FBI. Mark duikt in het konijnenhol van online commentaarsecties en begint gek te worden. Andrew stopt uiteindelijk met het aannemen van zijn telefoontjes, en geen van beiden zal met Ruth praten omdat ze Bernie bijstond.

Er is geen manier om het te zeggen, maar niets ervan is echt, zegt Bernie tijdens een haastig bijeengeroepen familiebijeenkomst toen hij zijn bedrog niet langer kon verbergen. Met de hulp van zijn vertederende compagnon Frank DiPascali (Hank Azaria) - Is het eerlijk om te zeggen, vraagt ​​een onderzoeker, dat je door al deze leugens rijk bent geworden? Nou, antwoordt hij, ik ben niet per leugen betaald, mevrouw. — Bernie heeft al 15 jaar geen transactie uitgevoerd. Alle records, aandelen, elk stukje papierwerk was nep.

Omdat ze met hun vader werken, hebben Mark en Andrew een idee van wat hij hun vertelt, maar Ruth is gewoon verbijsterd. Zei dat het allemaal een Ponzi-schema was, het enige wat ze kan vragen is: Wat is een Ponzi-schema?

Ach Rutte. O, arme, arme Ruth.

luchtspiegeling cirque du soleil beatles love

Al snel rennen de paparazzi achter haar aan. Ze krijgt ijzige blikken van buren. Ze is zelfs verbannen uit de kapsalon waar ze al 15 jaar trouw aan is. Hoe, vraagt ​​ze zich af, terwijl ze volkomen verbijsterd klinkt, ben ik zo oud geworden zonder iets alleen te doen?

Regisseur Barry Levinson doorspekt fragmenten van nieuwsberichten, een 60 Minutes-spot en nachtelijke grappen van Stephen Colbert, Bill Maher, David Letterman en Saturday Night Live. Er is een schokkende, hallucinante scène die wat visuele flair besprenkelt. Maar hoewel het een verademing is om De Niro opnieuw te zien in een kwaliteitsproject dat niets te maken heeft met Martin Scorsese of David O. Russell, is het grootste speciale effect van The Wizard of Lies Pfeiffer.

Wat heb ik er mee te maken? Waarom haat de wereld mij? Ze denken allemaal dat ik een of ander meesterbrein ben, klaagt haar Ruth terwijl ze nuchter haar sieraden klaarmaakt om aan familie en vrienden te geven, zodat ze een kom vol Ambien kan doorslikken en in vrede kan sterven.

Maar iedereen die het kent weet dat jij niet het brein was, vertelt Bernie haar. Dat is onzin.

Bedankt, antwoordt ze droogjes. Ik wil al zelfmoord plegen. Wil je me slechter laten voelen?

hoeveel verdient joe mauer?

Het is dat soort moment dat het zo'n opmerkelijk gevoel maakt om Pfeiffer weer op het scherm te zien.

En dat is, in tegenstelling tot veel van Bernie's leven, geen leugen.