'Mission: Impossible - Fallout' leidt bioscoopkassa

Van links naar rechts: Simon Pegg als Benji Dunn, Rebecca Ferguson als Ilsa Faust, Tom Cruise als Ethan Hunt en Ving Rhames als Luther Stickell inVan links naar rechts: Simon Pegg als Benji Dunn, Rebecca Ferguson als Ilsa Faust, Tom Cruise als Ethan Hunt en Ving Rhames als Luther Stickell in 'Mission: Impossible – Fallout', uit Paramount Pictures en Skydance. Deze afbeelding, vrijgegeven door Paramount Pictures, toont Tom Cruise in een scène uit 'Mission: Impossible - Fallout'. (Chiabella James/Paramount Pictures en Skydance via AP)

Na zes films, 22 jaar, talloze kneuzingen en een gebroken enkel, blijft Tom Cruise's dood-tartende Mission: Impossible stunts zijn vruchten afwerpen aan de kassa.

is in n open op Thanksgiving Day

Mission: Impossible — Fallout behaalde dit weekend gemakkelijk de nummer 1 plek in de binnenlandse hitlijsten. Paramount Pictures schat dat het $ 61,5 miljoen verdiende van 4.386 Noord-Amerikaanse theaters.

Zonder rekening te houden met inflatie, is het een beste voor de langlopende franchise, die wereldwijd $ 2,8 miljard heeft opgebracht, en ook een van Cruise's grootste (net verlegen van het debuut van War of the Worlds van $ 64,9 miljoen in 2005). Internationaal verdiende de film $ 92 miljoen van 36 markten, wat ook een franchise is.Fallout, geregisseerd door Christopher McQuarrie, heeft enkele van de beste recensies in de serie gescoord en is al bijna een jaar in de nieuwscyclus. Praten over de film begon vroeg, in augustus 2017, toen Cruise zijn enkel brak tijdens een stunt in Londen met video om het te bewijzen.

Paramount was strategisch perfect in hun marketing- en publiciteitsspel, zei Paul Dergarabedian, senior media-analist van comScore. Ze lieten al vroeg zien hoe belangrijk de aanwezigheid van een ster is bij het op de markt brengen van de film. Tom Cruise brak zijn enkel en ze maakten dat tot een positief punt voor de film - het voedde de mystiek van Tom Cruise 'Mission: Impossible'.

De tweede plaats ging naar Mamma Mia! Here We Go Again, dat in het tweede weekend in de bioscoop met 57 procent daalde en $ 15 miljoen verdiende. Het was een veel sterkere daling dan de eerste film, die tussen het eerste en tweede weekend slechts 36 procent daalde.

The Equalizer 2 van Denzel Washington gleed naar de derde plaats met $ 14 miljoen in weekend twee, en Hotel Transylvania 3: Summer Vacation werd vierde met $ 12,3 miljoen.

De geanimeerde Teen Titans Go! To the Movies, een spin-off van de Cartoon Network-televisieshow over Robin en enkele van de minder bekende DC-superhelden, was de enige grote film die tegen Fallout werd geopend. De release van Warner Bros. verdiende $ 10,5 miljoen en belandde op de vijfde plaats.

De film kreeg positieve recensies van critici en een jonger publiek, maar kreeg ook behoorlijk wat geanimeerde concurrentie te verduren van zowel Hotel Transylvania 3 als Incredibles 2, dat in het zevende weekend nog steeds goed gaat en richting de $ 1 miljard gaat. Zondag had het vervolg op Disney/Pixar wereldwijd naar schatting $ 995,5 miljoen verdiend.

wat is het vermogen van diana ross?

Maar hoewel $ 10,5 miljoen aan de lage kant lijkt, kost Teen Titans ook slechts $ 10 miljoen om te produceren.

Familiefilms zoals deze zullen vele weken worden afgespeeld, zei Jeff Goldstein, president voor binnenlandse distributie van Warner Bros. Het hele doel van deze film was om samen te werken met onze neven en nichten in andere Warner-eenheden voor merkidentificatie.

Geschatte kaartverkoop voor vrijdag tot en met zondag in Amerikaanse en Canadese theaters, volgens comScore. De definitieve binnenlandse cijfers worden maandag bekendgemaakt.

1.Mission: Impossible — Fallout, $ 61,5 miljoen.

2.Mama Mia! Hier gaan we weer, $ 15 miljoen.

3. De Equalizer 2, $ 14 miljoen.

4.Hotel Transylvania 3: Zomervakantie, $ 12,3 miljoen.

5.Teen Titans gaan! Naar de film, $ 10,5 miljoen.

6. Ant-Man en de wesp, $ 8,4 miljoen.

hoeveel zijn de kardashians waard?

7. Incredibles 2, $ 7,2 miljoen.

8. Jurassic World: Fallen Kingdom, $ 6,8 miljoen.

9. Wolkenkrabber, $ 5,4 miljoen.

10. De eerste zuivering, $ 2,2 miljoen.