Otis Redding nettowaarde

Hoeveel is Otis Redding waard?

Otis Redding Nettowaarde: $ 10 miljoen

Otis Redding netto waard Otis Redding was een Amerikaanse singer-songwriter, producer, talentscout en arrangeur die op het moment van zijn overlijden een nettowaarde had van $ 10 miljoen. Otis was in die tijd een zeldzame artiest omdat hij zijn eigen liedjes schreef en daarom zijn eigen publicatierechten bezat. Die rechten en royalty's zouden in de decennia na zijn dood tientallen miljoenen dollars opleveren voor zijn weduwe Zelma.

Redding wordt beschouwd als een van de grootste zangers in de geschiedenis van de Amerikaanse popmuziek en heeft een sterke invloed gehad op soul en ritme- en bluesmuziek. Hij stierf in december 1967 bij een vliegtuigongeluk op 26-jarige leeftijd.

Otis Redding werd geboren in Dawson, Georgia in september 1941. Op 15-jarige leeftijd stopte Redding met school om zijn gezin te helpen onderhouden door samen te werken met de begeleidingsband van Little Richard, de Upsetters. Hij kwam in 1958 bij de Pinetoppers en kreeg een contract via een ongepland optreden op een Stax-opnamesessie. Zijn debuutstudio-album Pain in My Heart kwam uit in 1964.

Redding bracht in totaal 10 studioalbums uit, waaronder vijf postuum. Zijn album Otis Blue: Otis Redding Sings Soul uit 1965 bereikte de # 1 in de Amerikaanse R & B-hitlijst en zijn album The Dock of the Bay uit 1968 bereikte # 1 in de Amerikaanse R & B-hitlijst en # 1 in het VK. Redding's grootste hitsingle was '(Sittin' On) The Dock of the Bay ', die postuum werd uitgebracht en # 1 bereikte in de Amerikaanse pop- en Amerikaanse R & B-hitlijsten en # 3 in het VK.

Liedjes schrijven : Otis schreef ook verschillende nummers die enorme hits werden voor andere artiesten. Otis schreef Aretha Franklins grootste hit 'Respect'. Haar versie werd een enorme wereldhit en wordt beschouwd als een van de beste nummers in de muziekgeschiedenis.

Hij ontving een Grammy Lifetime Achievement Award en werd opgenomen in de Songwriters Hall of Fame en de Rock and Roll Hall of Fame. Otis Redding stierf op 10 december 1967 op 26-jarige leeftijd door een vliegtuigongeluk.

Otis Redding nettowaarde

Otis Redding

Netto waarde: $ 10 miljoen
Geboortedatum: 9 september 1941-10 december 1967 (26 jaar oud)
Geslacht: Mannetje
Hoogte: 6 voet (1,85 m)
Beroep: Songwriter, zanger, singer-songwriter, componist
Nationaliteit: Verenigde Staten van Amerika
Laatst bijgewerkt: 2020
Alle nettowaarden worden berekend met behulp van gegevens uit openbare bronnen. Indien verstrekt, nemen we ook privétips en feedback op die we van de beroemdheden of hun vertegenwoordigers hebben ontvangen. Hoewel we er alles aan doen om ervoor te zorgen dat onze cijfers zo nauwkeurig mogelijk zijn, zijn het, tenzij anders aangegeven, slechts schattingen. We verwelkomen alle correcties en feedback via de onderstaande knop. Hebben we een fout gemaakt? Dien een correctievoorstel in en help ons dit te verhelpen! Dien een correctie in Discussie