Popster Demi Lovato herstellende van gemelde overdosis drugs

Demi Lovato arriveert bij de Billboard Music Awards in Las Vegas op 20 mei 2018. (Jordan Strauss/Invision/AP, Bestand)Demi Lovato arriveert bij de Billboard Music Awards in Las Vegas op 20 mei 2018. (Jordan Strauss/Invision/AP, Bestand) DJ Khaled, Demi Lovato, Quavo, Chance the Rapper en Travis Scott treden op tijdens het 2017 iHeartRadio Music Festival in de T-Mobile Arena op 23 september 2017 in Las Vegas, Nevada. (Foto door Kevin Winter/Getty Images voor iHeartMedia)

NEW YORK – Een vertegenwoordiger van Demi Lovato zegt dat ze wakker is en herstellende is met haar familie nadat de popzanger dinsdag naar verluidt in het ziekenhuis was opgenomen voor een overdosis.

Demi is wakker en met haar familie die iedereen wil bedanken voor de liefde, gebeden en steun, zei de vertegenwoordiger van Lovato dinsdagavond in een verklaring. Sommige van de gerapporteerde informatie is onjuist en ze vragen respectvol om privacy en niet om speculatie, aangezien haar gezondheid en herstel op dit moment het belangrijkste is.

De verklaring gaf geen details over wat leidde tot de ziekenhuisopname van de zanger.Hulpdiensten bevestigden dat ze een 25-jarige vrouw die in het blok van Demi Lovato woont, naar het ziekenhuis hebben vervoerd nadat ze dinsdag om 11.22 uur een telefoontje hadden gekregen.

TMZ was de eerste die meldde dat Lovato was opgenomen in het ziekenhuis voor een overdosis drugs, op basis van bronnen, en andere verkooppunten, waaronder het tijdschrift People, meldden ook haar ziekenhuisopname op basis van bronnen.

Lovato gaf in een nieuw nummer dat vorige maand werd uitgebracht aan dat ze na zes jaar nuchterheid is teruggevallen. Op het nummer Sober zingt ze de tekst: Momma, I'm so sorry I'm not sober more/And daddy please vergeef me voor de drankjes die op de vloer zijn gemorst.

In haar vorig jaar uitgebrachte YouTube-documentaire genaamd Demi Lovato, Simply Complicated, bespreekt ze openlijk haar cocaïnegebruik en haar strijd met alcohol.

Fox zei dat het de aflevering van Beat Shazam met Lovato, die dinsdagavond zou worden uitgezonden, zou stopzetten.

We hebben besloten om de aflevering van Beat Shazam te vervangen door een nieuwe, geheel nieuwe aflevering. Onze gedachten gaan uit naar Demi en haar familie, aldus het netwerk.

Lovato zou donderdag optreden in Atlantic City.

Nieuwsploegen verzamelden zich buiten het huis van Lovato in de Hollywood Hills, waar dinsdagmiddag voertuigen werden binnengekomen en verlaten. Hun inzittenden stopten niet om met verslaggevers te praten.

De hashtag #PrayForDemi trending op Twitter en verschillende beroemdheden plaatsten dinsdag ondersteunende woorden, waaronder Missy Elliott, Ariana Grande, Brad Paisley, Kesha, Bebe Rexha, Meghan Trainor, Maren Morris, Kehlani en de Britse elektronische groep Clean Bandit, wiens huidige single Solo Lovato bevat.

Ellen DeGeneres twitterde dat het mijn hart breekt dat ze dit meemaakt. Ze is een licht in deze wereld en ik stuur mijn liefde naar haar en haar familie.

De zangeres-actrice, die in 2010 in een afkickkliniek ging, worstelde met een eetstoornis, zelfverminking en andere problemen. Ze heeft zich in de loop der jaren uitgesproken over haar strijd met drugs en alcohol, en ze is een rolmodel geworden voor jonge vrouwen en mannen die met hun eigen problemen te maken hebben gehad.

Lovato, die een kindactrice was in de tv-serie Barney & Friends, brak als tiener door in de Disney Channel-film Camp Rock en de netwerkserie Sonny with a Chance. Ze werd een popster met meerdere platina en lanceerde Top 10-hits zoals Sorry Not Sorry, Skyscraper, Heart Attack. Haar album Confident uit 2015 leverde haar een Grammy-nominatie op voor het beste vocale popalbum.