Rudy Boesch, Navy SEAL en favoriet bij 'Survivor', sterft op 91

'Survivor'-deelnemer Rudy Boesch (CBS) Een groepEen groep 'Survivor'-deelnemers barst in lachen uit tijdens een live-vergadering van het gemeentehuis in CBS Studios in Hollywood in Los Angeles in augustus 2000. Overlevenden zijn, van links, onderste rij, Susan Hawk, Rudy Boesch, Kelly Wiglesworth en Richard Hatch, die verslag doen van zijn gezicht, bovenste rij, Greg Buis, Jenna Lewis, Gervase Peterson, Colleen Haskell en Sean Kenniff. (AP Foto/Kevork Djansezian)

Rudy Boesch, een gepensioneerde, keiharde Navy SEAL en favoriet bij fans tijdens het eerste seizoen van Survivor, is overleden na een lange strijd tegen de ziekte van Alzheimer. Hij was 91.

Hij stierf vrijdagavond vredig in een hospice in Virginia Beach, Virginia, omringd door dierbaren, zei Steve Gonzalez, directeur operaties van de Seal Veterans Foundation.

Boesch ging in 1944 bij de marine en werd in 1962 een van de eerste SEALs. Hij diende twee gevechtstochten tijdens de oorlog in Vietnam, verdiende een Bronze Star voor heldhaftigheid, en ging in 1990 met pensioen bij de marine als hoofdonderofficier.Voor zijn pensionering werd Boesch geëerd als Chief SEAL of Bullfrog. De titel markeert zijn tijd als de langstzittende SEAL die nog steeds in actieve dienst is. Hij bleef betrokken nadat hij de marine had verlaten en zat in de raad van bestuur van de UDT Seal Association.

h. jon benjamin netto waard

Hij was een legende in de Seal-teams lang voor 'Survivor', zei Gonzalez. Rudy was geliefd bij iedereen en zal erg gemist worden.

Op 72-jarige leeftijd was Boesch de oudste deelnemer ooit aan de CBS-show en behaalde hij de derde plaats in het eerste jaar, 2000, op Survivor: Borneo. Hij bleek zo populair als een no-nonsense maar sympathiek personage dat hij terug werd uitgenodigd voor het achtste seizoen, Survivor: All Stars.

Nikolaj Coster-Waldau netto waarde

Tijdens het eerste seizoen was Boesch een nauwe bondgenoot van de winnaar, Richard Hatch.

Boesch's vrouw van 53 jaar, Marjorie Thomas, stierf in 2008. Ze hebben drie dochters.

Begrafenisregelingen werden zaterdag niet meteen bekend gemaakt.