'Star Wars Holiday Special' was zo slecht, George Lucas wil het niet verkopen

Acteur Harrison Ford, links, die Han Solo speelde in de verhuizing'Star Wars, is pictured with his co-stars, Anthony Daniels, who played C-3P0; Carrie Fisher who played Princess Leia, ...Acteur Harrison Ford, links, die Han Solo speelde in de film 'Star Wars', wordt afgebeeld met zijn co-sterren, Anthony Daniels, die C-3P0 speelde; Carrie Fisher die prinses Leia speelde, en Peter Mayhew die Chewbacca de Wookiee speelde, terwijl ze een pauze nemen van het filmen van een televisiespecial die tijdens de vakantie wordt uitgezonden, 5 oktober 1978. (AP Photo/George Brich) In deze bestandsfoto van 13 november 1978 toont, van links, Kenny Baker, Anthony Daniels, Peter Mayhew, Carrie Fisher, Harrison Ford en Mark Hamill tijdens de opnames van de CBS-TV-special 'The Star Wars Holiday' in Los Engelen. Op dinsdag 27 december 2016 zegt een publicist dat Fisher op 60-jarige leeftijd is overleden. (AP Photo/George Brich, Bestand) Harrison Ford, als Han Solo, bekend van Star Wars, praat met Carrie Fisher op 13 november 1978 tijdens een pauze in de opnames van de CBS-tv-special The Star Wars Holiday. Ford zegt dat hij het zingen in de special overlaat aan Carrie, de dochter van Eddie Fisher en Debbie Reynolds. De film zal ook veel speciale effecten bevatten die niet te zien waren in de originele film. (AP Foto/George Brich) 'extra' Wookie has his hair sprayed by a makeup artist during the taping of the television special for the holidays made by the cast of the movie 'Star Wars ...Een 'extra' Wookie laat zijn haar bespuiten door een visagist tijdens de opnames van de televisiespecial voor de feestdagen gemaakt door de cast van de film 'Star Wars' op woensdag 5 oktober 1978 in Los Angeles. De Wookie-planeet wordt bezocht in de aflevering. (AP Photo/Brich)

Je kent A New Hope, The Empire Strikes Back en Return of the Jedi.

The Phantom Menace, Attack of the Clones en Revenge of the Sith.

Maar herinner je je de meest beruchte Star Wars van allemaal?hoeveel verdient pat sajak per aflevering

Terwijl ongeveer de helft van de ontwikkelde wereld dit weekend The Last Jedi ziet, is het een perfect moment om The Star Wars Holiday Special opnieuw te bezoeken. Het twee uur durende evenement was zo onverklaarbaar afschuwelijk dat het slechts één keer werd uitgezonden - 17 november 1978, op CBS - en nooit werd uitgebracht op homevideo.

Laat dat even bezinken. Er is een stuk Star Wars-merchandise dat George Lucas weigerde te verkopen.

En voor het geval je denkt dat het eerste wat de Rebel Alliance deed na het opblazen van de Death Star was om een ​​oorlog aan Kerstmis te verklaren, de feestdag in de titel verwijst naar Life Day, het belangrijkste feest op Kashyyyk, ook bekend als Wookiee Planet C.

Hoewel de hele Star Wars-bende meedeed, was hun betrokkenheid vrij minimaal.

Han (Harrison Ford) en Chewbacca (Peter Mayhew) brengen het grootste deel van hun tijd door in een kleine cockpit die de Millennium Falcon moet vertegenwoordigen, terwijl ze proberen Chewie naar huis te krijgen om het met zijn familie te vieren.

Luke (Mark Hamill), die er blonder en oranjer uitziet dan ooit, repareert een motor met R2-D2 (Kenny Baker) op een andere krappe set.

En Leia (Carrie Fisher) en C-3PO (Anthony Daniels) verschijnen voor een moment of twee in wat lijkt op het boekhoudkantoor van de Rebellion.

Het grootste deel van de niet-erg-speciale special is gericht op Chewie's vrouw, Malla, zijn zoon, Bubbel, en vader, Itchy.

Bubbel. En jeuk.

Na enkele hergebruikte filmbeelden waarop de Falcon wordt achtervolgd door Imperial Destroyers, worden kijkers onderworpen aan negen pijnlijk lange minuten van de Wookiees, grommend en grommend in hun boomhuthuis met zijn goedkope groene vloerbedekking, zonder ondertitels of iemand om te interpreteren.

Dus hoe bouw je daar twee uur uit? Als je ideeën hebt, ga dan terug in de tijd en vertel het de schrijvers, waaronder The Naked Gun co-schrijver Pat Proft en Academy Awards-grappenschrijver en ruige Hollywood Squares steunpilaar Bruce Vilanch. Want waar ze mee eindigden was pijnlijk. Zoals in augustus buiten een wortelkanaalbehandeling krijgen terwijl je naar de Starland Vocal Band luistert en pijnlijke wollen onderbroeken dragen.

hoeveel is kelly clarkson waard?

Malla kijkt naar Harvey Korman als een metalen chef-kok in Julia Child-stijl die Bantha Surprise bereidt - de meest malse snit van de Bantha is de lendenen.

Bea Arthur duikt op als zingende barman in de Mos Eisley cantina.

En Art Carney speelt een lokale handelaar die Itchy een vroeg prototype schenkt van een verleidelijk, kunstmatig intelligent fantasiemeisje (Diahann Carroll) en een keizerlijke garde afleidt met een apparaat dat een hologram speelt van Jefferson Starship dat Light the Sky on Fire uitvoert.

Het hele ding is zo komisch onhandig, ik kijk ernaar uit om James Franco een film te maken over de productie ervan.

Al onze helden halen uiteindelijk de Life Day-viering, waar Leia een ellendig Wookiee-lied zingt met teksten als: We vieren een dag van vrede / Een dag van harmonie / Een dag van vreugde die we allemaal kunnen delen / Samen vreugdevol.

Een dag van vreugde die we vreugdevol kunnen delen? Blijkbaar is dit sterrenstelsel ver, ver weg nooit bezocht door Peter Mark Roget.

Je weet wel, de 19e-eeuwse Britse lexicograaf die de eerste moderne thesaurus samenstelde?

Tijdens het korte liedje snijdt de camera naar Ford, en ik zweer dat hij morsecode uitknipt voor Bel mijn agent.

Ik zou nooit aanraden om deel te nemen aan inbreuk op het auteursrecht, maar er zijn kopieën van The Star Wars Holiday Special die rondzweven op YouTube.

Verwacht gewoon verbijsterd te zijn, want The Force was er zeker niet bij.

De Force trok een vermomming aan, sloop naar de achterkant van het geluidsbeeld, hield een taxi aan en reed weg.

Wat te kijken

Twee agenten, de menselijke Ward (Will Smith) en de ork Jakoby (Joel Edgerton), moeten tijdens een routinepatrouille een oud relikwie beschermen in de fantasie-actiefilm Bright (Friday, Netflix), geregisseerd door David Ayer (Suicide ploeg).

Maya Rudolph speelt Ralphie's moeder, Chris Diamantopoulos (Silicon Valley) is The Old Man en Matthew Broderick vertelt A Christmas Story Live! (zondag 19 uur, Fox), met nieuwe nummers van Benj Pasek en Justin Paul (La La Land).

Adrien Brody voegt zich bij Cillian Murphy en Tom Hardy voor het vierde seizoen van het Britse gangster-epos Peaky Blinders (donderdag, Netflix).

las vegas kanaal 13 nieuwsankers

Kit Harington (Game of Thrones) schittert in Gunpowder (maandag 22.00 uur, HBO), een driedelige thriller gebaseerd op de gebeurtenissen uit 1605 die leidden tot Guy Fawkes Day.