Tiger Woods nettowaarde

Hoeveel is Tiger Woods waard?

Tiger Woods Nettowaarde: $ 800 miljoen

Salaris van Tiger Woods

$ 50 miljoen per jaar

Het nettowaarde en de verdiensten van Tiger Woods: Tiger Woods is een Amerikaanse professionele golfer met een nettowaarde van $ 800 miljoen. Elk jaar verdient Tiger $ 50-60 miljoen. Tussen juni 2019 en juni 2020 verdiende hij bijvoorbeeld $ 63 miljoen aan zijn verschillende inspanningen. Sinds Tiger in 1996 prof werd, bedroegen de verdiensten van Tiger meer dan $ 1,5 miljard. Dat is hetzelfde als ongeveer $ 1,8 miljard na correctie voor inflatie. Hij is de best verdienende golfer aller tijden en was jarenlang de best verdienende beroemdheid ter wereld.

De onderscheidingen die hij heeft verdiend zijn te talrijk om in hun geheel op te noemen, maar enkele hoogtepunten zijn: 15 professionele grote toernooien, 81 PGA Tour-overwinningen, 41 Europese tour-overwinningen en vijf Masters-overwinningen. Hij staat al meer opeenvolgende weken op nummer 1 dan welke andere speler dan ook. Hij heeft het laagst scorende gemiddelde aller tijden. Hij is 11 keer gekroond tot PGA Player of the year, tweemaal Sports Illustrated's Sportsman of the year en 4 keer AP Male Athlete of the year. Woods wordt algemeen beschouwd als een van de grootste golfers en een van de beroemdste atleten aller tijden. Hij wordt in 2021 opgenomen in de World Golf Hall of Fame.

Vroege leven: Eldrick Tont 'Tiger' Woods werd geboren op 30 december 1975 in Cypress, Californië, als zoon van Earl en Tida Woods. Hij is hun enige kind. Hij heeft twee halfbroers, Earl Jr. en Kevin, en een halfzus, Royce, uit het eerste huwelijk van zijn vader. Tiger's moeder komt oorspronkelijk uit Thailand. Tiger heeft zijn etniciteit Cablinasian genoemd - zoals in Kaukasisch, Black, American Indian en Asian. Hij kreeg de bijnaam Tiger ter ere van de vriend van zijn vader, kolonel Vuong Dang Phong, die ook wel bekend stond als Tiger. Woods groeide op in Orange County, Californië. Woods maakte kennis met golf voordat hij twee jaar oud werd door zijn vader Earl Woods. Earl was een eencijferige amateurgolfer met handicap. Hij was ook een van de eerste Afro-Amerikaanse universiteitshonkbalspelers aan de Kansas State University.

Amateur en universiteitscarrière: In 1978, tijdens een televisieoptreden in 'The Mike Douglas Show', zette Tiger het op tegen komiek Bob Hope. Op driejarige leeftijd schoot hij 48 over negen holes. Op vijfjarige leeftijd verscheen hij in 'Golf Digest' en op ABC's 'That's Incredible!' Tiger won de Under Age 10-sectie van de Drive, Pitch and Putt-competitie, gehouden op de Navy Golf Course in Cypress, Californië toen hij zes jaar oud was. Toen hij acht was, won hij het 9-10 jongensevenement, de jongste beschikbare leeftijdsgroep, bij de Junior Wereldkampioenschappen Golf. Hij brak datzelfde jaar voor het eerst 80. Tiger won zes keer het WK voor junioren, waaronder vier opeenvolgende jaren van 1988 tot 1991.

Woods versloeg zijn vader voor het eerst toen hij 11 was, en Earl deed zijn best om die wedstrijd te winnen. Earl verloor vanaf dat moment elke keer van Tiger. Woods was een 15-jarige student aan de Western High School in Anaheim toen hij de jongste Amerikaanse Junior Amateurkampioen werd, een record dat stand hield tot 2010. Hij werd in 1990 en 1991 uitgeroepen tot Zuid-Californië Amateur Speler van het Jaar. Hij was de 1991 'Golf Digest' Junior amateurspeler van het jaar. In 1992 werd Woods de eerste tweevoudige winnaar van het Amerikaanse Junior Amateur Championship toen hij met succes zijn titel verdedigde. Datzelfde jaar speelde hij in de Nissan Los Angeles Open, zijn eerste PGA Tour-evenement. Hij werd in 1992 uitgeroepen tot 'Golf Digest' Amateur Speler van het Jaar, de Golf Wereld Speler van het Jaar, en de 'Golfweek' Nationale Amateur van het Jaar.

Het jaar daarop won Woods zijn derde opeenvolgende Amerikaanse Junior Amateur Championship, hij blijft de enige drievoudige winnaar van het evenement. In 1994 werd hij de jongste winnaar van het Amerikaanse amateurkampioenschap, een record dat hij tot 2008 behield. Hij maakte deel uit van het winnende Amerikaanse team tijdens de Eisenhower Trophy World Amateur Golf Team Championships 1994. Woods studeerde in 1994 af van de middelbare school en werd in de afstudeerklas uitgeroepen tot 'Meest waarschijnlijk van slagen'.

Woods werd zwaar gerekruteerd door de grootste golfmachten van de universiteit. Hij koos ervoor om naar de Stanford University te gaan, de toenmalige regerende NCAA-kampioenen van 1994. Hij schreef zich in de herfst van 1994 in op Stanford en won in september zijn eerste collegiale evenement, de 40e jaarlijkse William H. Tucker Invitational. In 1995 verdedigde hij met succes zijn Amerikaanse amateurtitel in de Newport Country Club in Rhode Island en werd hij verkozen tot Pac-10 Speler van het Jaar, NCAA First Team All-American en Stanford's Eerstejaarsstudent van het Jaar (een onderscheiding die alle sporten omvat). ).

Op 19-jarige leeftijd nam Woods deel aan zijn eerste PGA Tour major, de 1995 Masters, en eindigde op de 41e plaats als de enige amateur die twee jaar later de cut haalde, hij zou het toernooi met 12 slagen winnen. Op 20-jarige leeftijd in 1996 werd hij de eerste golfer die drie opeenvolgende Amerikaanse amateurtitels won en het NCAA individuele golfkampioenschap won. Hij verliet de universiteit na twee jaar om prof te worden in golf.

Getty

Carrière: Woods werd prof in augustus 1996 op 20-jarige leeftijd en ondertekende onmiddellijk advertentieovereenkomsten met Nike en Titleist die op dat moment werden beschouwd als de meest lucratieve endossementcontracten in de golfgeschiedenis. Woods werd in 1996 uitgeroepen tot Sportsman of the Year van Sports Illustrated en PGA Tour Rookie of the Year. Op 13 april 1997 won hij zijn eerste major, de Masters, die hij won met 12 slagen in een recordprestatie en werd op 21-jarige leeftijd de jongste winnaar van het toernooi. Twee maanden later vestigde hij het record voor de snelste beklimming naar Nummer 1 in de officiële wereldranglijst van golf. Na een mat 1998, Woods sloot het seizoen 1999 af met acht overwinningen, waaronder het PGA Championship.

Woods was de dominante kracht in golf van 2000 tot 2010. Hij was de beste golfer ter wereld van augustus 1999 tot september 2004 (264 weken) en opnieuw van juni 2005 tot oktober 2010 (281 weken). Gedurende deze tijd won hij 13 van de grote kampioenschappen van golf.

Het volgende decennium van Woods 'carrière werd gekenmerkt door comebacks van persoonlijke problemen en blessures. Woods viel in november 2011 naar nummer 58 op de wereldranglijst voordat hij tussen maart 2013 en mei 2014 weer opklom naar de nummer 1-ranglijst. Door verwondingen moest hij tussen 2014 en 2017 echter vier rugoperaties ondergaan. Woods nam deel aan slechts één toernooi tussen Augustus 2015 en januari 2018, en hij liet de lijst van de 1000 beste golfers ter wereld vallen. Bij zijn terugkeer naar de reguliere competitie boekte Woods gestage vooruitgang naar de top van het spel en won hij zijn eerste toernooi in vijf jaar bij het Tour Championship in september 2018 en zijn eerste major in 11 jaar bij de Masters van 2019.

Woods heeft verschillende golfrecords gehouden. Hij is de nummer één speler ter wereld gedurende de meeste opeenvolgende weken en het grootste aantal weken van elke golfer in de geschiedenis. Hij is elf keer bekroond met PGA Player of the Year en heeft acht keer de Byron Nelson Award voor het laagst gecorrigeerde gemiddelde van een score gewonnen. Woods heeft het record van het leiden van de geldlijst in tien verschillende seizoenen. Hij heeft 15 professionele grote golfkampioenschappen en 82 PGA Tour-evenementen gewonnen. Woods leidt alle actieve golfers in grote overwinningen in hun carrière en in de PGA Tour in hun carrière. Hij is de jongste speler die de Grand Slam-carrière heeft bereikt en de tweede golfer (na Jack Nicklaus) die drie keer een Grand Slam-carrière heeft behaald. Woods heeft 18 wereldkampioenschappen golf gewonnen. Hij maakte ook deel uit van het Amerikaanse winnende team voor de Ryder Cup in 1999. In mei 2019 ontving Woods de Presidential Medal of Freedom, de vierde golfer die de eer ontving.

Priveleven: Woods ontmoette Elin Nordegren, een Zweeds voormalig model, en dochter van voormalig minister van migratie Barbro Holmberg en radiojournalist Thomas Nordegren, tijdens The Open Championship in 2001. De Zweedse golfer Jesper Parnevik nam haar in dienst als au pair. Ze verloofden zich in november 2003 en trouwden op 5 oktober 2004 in het resort Sandy Lane in Barbados, en woonden in Isleworth, een gemeenschap in Windermere, een voorstad van Orlando, Florida. Het eerste kind van Woods en Nordegren was een meisje geboren in 2007, dat ze Sam Alexis Woods noemden. Woods koos de naam omdat zijn eigen vader hem altijd Sam had genoemd. Hun zoon, Charlie Axel Woods, werd geboren in 2009.

Hij nam een ​​zelfopgelegde pauze van professioneel golf van december 2009 tot begin april 2010 in een poging om huwelijksproblemen op te lossen met zijn toenmalige vrouw, Elin. Woods gaf toe aan meerdere ontrouw, en het paar is op 23 augustus 2010 gescheiden.

Op 18 maart 2013 kondigde Woods aan dat hij en de Olympische gouden medaille-skiër Lindsey Vonn aan het daten waren. Ze gingen uit elkaar in mei 2015. Van november 2016 tot augustus 2017 had Woods een relatie met stylist Kristin Smith. Woods kondigde in november 2017 aan dat hij een relatie had met restaurantmanager Erica Herman, na speculatie over hun relatie die de maand ervoor begon.

Op 29 mei 2017 werd Woods om ongeveer 03.00 uur gearresteerd in de buurt van zijn huis op Jupiter Island, Florida, door de politie van Jupiter. EDT voor rijden onder invloed van alcohol of drugs. Hij sliep in zijn auto, die met draaiende motor op een rijstrook stond. Hij verklaarde later dat hij geneesmiddelen op recept had genomen en niet besefte hoe ze met elkaar konden omgaan. Op 3 juli 2017 tweette Woods dat hij een out-of-state intensief programma had voltooid om een ​​niet-gespecificeerd probleem aan te pakken. Bij zijn voorgeleiding van 9 augustus 2017 liet Woods zijn advocaat Douglas Duncan een niet-schuldig pleidooi voor hem indienen en stemde hij ermee in deel te nemen aan een eerste DUI-daderprogramma en een nieuwe voorgeleiding bij te wonen op 25 oktober. Tijdens een hoorzitting op 27 oktober 2017 , Woods pleitte schuldig aan roekeloos rijden. Hij kreeg een jaar proeftijd, kreeg een boete van $ 250, en kreeg de opdracht om 50 uur gemeenschapsdienst te ondergaan, samen met regelmatige drugstests. Hij mocht tijdens de proeftijd geen alcohol drinken en als hij de proeftijd zou schenden, zou hij worden veroordeeld tot 90 dagen gevangenisstraf met een extra boete van $ 500.

Tiger Woods nettowaarde - hoe het wordt afgebroken

Tiger's eerste inkomsten komen van het winnen van toernooien en het onderschrijven van producten. Sinds hij in 1996 prof werd, heeft Tiger $ 118 miljoen verdiend op de golfbaan (inclusief $ 2,07 miljoen die hij won bij de Masters van 2019). Dat komt neer op 7,6% van zijn totale carrière-inkomsten tot nu toe. Net als bij gelijkaardige dominante atleten zoals Michael Jordan en Lebron James , komt het grootste deel van het fortuin van Tijgers dankzij goedkeuringen. Ongeveer 92,4% van zijn carrière-inkomsten, ongeveer $ 1,6 miljard, is afkomstig van het onderschrijven van merken zoals Nike, Gatorade, American Express, Asahi, General Mills (Wheaties), Golf Digest, Rolex, Gillette, Accenture, Tag Heuer, AT&T, EA Sports, NetJets, Upper Deck, TLC Laser Eye Centers en Buick.

Gatorade ontwikkelde voor Woods een op maat gemaakte merkdrank genaamd 'Gatorade Tiger'. De Gatorade-deal alleen al was in vijf jaar tijd $ 100 miljoen waard. Ooit verdiende Tiger Woods $ 20 miljoen per jaar om Gillette te steunen, samen met andere supersterrenatleten Roger Federer en Thierry Henry. Tiger bestelt $ 10 miljoen om golfbanen over de hele wereld te ontwerpen en kan maar liefst $ 1,5 miljoen verdienen om op een golftoernooi te verschijnen.

Hoe lang duurde het voordat Tiger $ 100 miljoen verdiende? Tiger maakte zijn professionele golfdebuut op 29 augustus 1996. Hij won 228 dagen later, op 13 april 1997, The Masters. Na het winnen van The Masters tekende de 21-jarige een 5-jarige deal van $ 40 miljoen met Nike en 5- jaar $ 20 miljoen deal met Titleist.

Ongeveer een maand later, op 20 mei 1997, een dag na het winnen van de Byron Nelson Classic (het eerste toernooi waaraan hij meedeed nadat hij de jongste speler ooit was die The Masters won), tekende Tiger een 5-jarige deal van $ 30 miljoen met American Express. De deal met American Express in combinatie met zijn Nike-, Titleist- en toernooiwinst bracht zijn carrière-inkomsten op $ 100 miljoen. Met andere woorden, nadat Tiger professioneel was geworden, kostte het Tiger slechts 8 maanden (264 dagen) om $ 100 miljoen te verdienen. Ter vergelijking: de eerste Nike-deal van LeBron James, die in 2003 werd getekend, was in zeven jaar tijd $ 90 miljoen waard.

In september 2000 tekende Tiger zijn tweede deal met Nike. Deze deal was $ 100 miljoen waard, over een periode van 5 jaar ($ 20 miljoen per jaar). Met andere woorden, tussen 1997 en 2005 verdiende Tiger alleen al $ 140 miljoen van Nike. Hij verdiende waarschijnlijk meer dan $ 200 miljoen aan alle deals gedurende die periode van zeven jaar.

Onroerend goed en andere activa

 • Tiger is eigenaar van een jacht van $ 25 miljoen dat hij 'Privacy' noemde. Hij slaapt soms op het jacht tijdens toernooien in de buurt van water.
 • Zijn PGA-tourpensioenplan is minstens $ 20 miljoen waard.
 • Hij is eigenaar van een Gulfstream G550-privéjet van $ 54 miljoen. De enige keer dat Tiger in de afgelopen 15 jaar commercieel heeft gevlogen, was in januari 2017, toen hij op reis was van Los Angeles naar Dubai.
 • Hij bezit een landgoed van 12 hectare aan de oceaan in Jupiter, Florida, dat een waarde heeft van minstens $ 55 miljoen
 • In de nasleep van de financiële crisis van 2009 en zijn loopbaanvertraging, lanceerde Tiger een cursusontwerpbedrijf. Hij heeft cursussen over de hele wereld ontworpen met veel werk op zijn bord.
Ross Kinnaird / Getty Images

Ross Kinnaird / Getty Images

Carrière-inkomsten van Tiger Woods van jaar tot jaar:

(Credit Golf Digest)

(Credit Golf Digest)

2016: $ 34,61 miljoen in totaal ($ 35,5 miljoen door goedkeuringen)
2017: $ 43,3 miljoen in totaal ($ 42 miljoen aan goedkeuringen)
2018: $ 36,1 miljoen in totaal ($ 35,5 miljoen door goedkeuringen)
2019: $ 65 miljoen (tot nu toe - inclusief $ 2,07 miljoen van de Masters-overwinning van 2019)

De totale carrière-inkomsten van Tiger Woods vanaf 2019 zijn $ 1,6 miljard

Huwelijks- en echtscheidingsregeling met Elin Nordegren

Tiger Woods trouwde Elin Nordegren in 2004. Woods en Nordegren's eerste kind, een dochter genaamd Sam Alexis Woods, werd geboren in 2007, en hun zoon, Charlie Axel Woods, werd geboren in 2009. Een ontrouwschandaal waarbij Tiger betrokken was, bracht het paar in 2009 op zijn kop en leidde uiteindelijk tot het einde van hun huwelijk. Met de controverse eromheen Tiger 'scheiding van Elin Nordegren , zijn spel en zijn relaties met sponsors hebben geleden, wat hem miljoenen aan potentiële inkomsten heeft gekost. Hij betaalde Elin ook $ 100 miljoen aan activa, inclusief contanten en onroerend goed.

Tiger Woods-nettowaarde-mijlpalen:

1995: $ 10.000 (voordat hij pro werd)
1997: $ 7 miljoen (tekent eerste deals met Nike en Titleist)
1999: $ 40 miljoen
2001: $ 50 miljoen
2003: $ 100 miljoen
2005: $ 250 miljoen
2009: $ 500 miljoen (loopbaaninkomsten overtreffen $ 1 miljard)
2010 $ 400 miljoen (echtscheidingsregeling afgerond)
2016: $ 700 miljoen
2019: $ 800 miljoen

In 2009, toen zijn nettowaarde $ 500 miljoen bedroeg, was Tiger de op een na rijkste persoon van kleur in de Verenigde Staten achter Oprah Winfrey die op dat moment $ 2,5 miljard waard was.

Tiger Woods nettowaarde

Tiger Woods

Netto waarde: $ 800 miljoen
Salaris: $ 50 miljoen per jaar
Geboortedatum: 1975/12/30
Geslacht: Mannetje
Hoogte: 6 voet (1,85 m)
Beroep: Golfer, atleet, schrijver
Nationaliteit: Verenigde Staten van Amerika
Laatst bijgewerkt: 2020

Tiger Woods-inkomsten

Klik om uit te breiden
 • 3 prijzengeld wint in het PGA-seizoen van 2014 $ 108.275
 • 1 prijzengeld wint in het European Tour-seizoen van 2014 $ 13.484
 • 16 prijzengeld wint in het PGA-seizoen van 2013 $ 8.553.439
 • 1 prijzengeld wint in het 2013 European Tour-seizoen $ 373.837
 • 16 prijzengeld wint in het PGA-seizoen van 2012 $ 6.133.159
 • 1 prijzengeld wint in het European Tour-seizoen van 2012 $ 139.851
 • 7 prijzengeld wint in het PGA-seizoen van 2011 $ 660.238
 • 1 prijzengeld wint in het European Tour-seizoen 2011 $ 25.533
 • 10 prijzengeld wint in het PGA-seizoen van 2010 $ 1.294.766
 • 1 prijzengeld wint in het European Tour-seizoen van 2010 $ 104.447
 • 16 prijzengeld wint in het PGA-seizoen van 2009 $ 10.508.163
 • 2 prijzengeld wint in het 2009 European Tour-seizoen $ 411.779
 • 6 prijzengeld wint in het PGA-seizoen van 2008 $ 5.775.000
 • 1 prijzengeld wint in het 2008 European Tour-seizoen $ 420.268
 • 16 prijzengeld wint in het PGA-seizoen van 2007 $ 10.867.052
 • 2 prijzengeld wint in het 2007 European Tour-seizoen $ 704.522
 • 13 prijzengeld wint in het PGA-seizoen van 2006 $ 9.941.563
 • 3 prijzengeld wint in het European Tour-seizoen van 2006 $ 1.026.170
 • 19 prijzengeld wint in het PGA-seizoen van 2005 $ 10.628.023
 • 19 prijzengeld wint in het PGA-seizoen van 2004 $ 5.365.472
 • 1 prijzengeld wint in het European Tour-seizoen van 2004 $ 65.801
 • 18 prijzengeld wint in het PGA-seizoen van 2003 $ 6.673.413
 • 1 prijzengeld wint in het Europese Tourseizoen 2003 $ 26.891
 • 18 prijzengeld wint in het PGA-seizoen van 2002 $ 6.912.625
 • 1 prijzengeld wint in het European Tour-seizoen van 2002 $ 414.855
 • 19 prijzengeld wint in het PGA-seizoen van 2001 $ 5.687.779
 • 3 prijzengeld wint in het European Tour-seizoen van 2001 $ 729.506
 • 21 prijzengeld wint in het PGA-seizoen 2000 $ 10.188.321
 • 2 prijzengeld wint in het 2000 European Tour-seizoen $ 170.555
 • 21 prijzengeld wint in het PGA-seizoen van 1999 $ 6.616.585
 • 1 prijzengeld wint in het European Tour-seizoen van 1999 $ 296.800
 • 19 prijzengeld wint in het PGA-seizoen van 1998 $ 1.841.117
 • 20 prijzengeld wint in het PGA-seizoen van 1997 $ 2.066.834
 • 8 prijzengeld wint in het PGA-seizoen van 1996 $ 790.594
Alle nettowaarden worden berekend met behulp van gegevens uit openbare bronnen. Indien verstrekt, nemen we ook privétips en feedback op die we van de beroemdheden of hun vertegenwoordigers hebben ontvangen. Hoewel we er alles aan doen om ervoor te zorgen dat onze cijfers zo nauwkeurig mogelijk zijn, zijn het, tenzij anders aangegeven, slechts schattingen. We verwelkomen alle correcties en feedback via de onderstaande knop. Hebben we een fout gemaakt? Dien een correctievoorstel in en help ons dit te verhelpen! Dien een correctie in Discussie