Tommy Lee nettowaarde

Hoeveel is Tommy Lee waard?

Tommy Lee nettowaarde: $ 70 miljoen

Tommy Lee nettowaarde : Tommy Lee is een Amerikaanse drummer en muzikant met een nettowaarde van $ 70 miljoen dollar. Tommy Lee is het meest bekend als een van de oprichters en drummer van Mötley Crüe. Met Mötley Crüe heeft hij 20 albums uitgebracht (studio, compilaties en live), waarvan er zes platina zijn geworden. Hij heeft ook genoten van een succesvolle solocarrière en is de oprichter van de rap-metalband Methods of Mayhem.

Vroege leven: Tommy Lee werd geboren als Thomas Lee Bass in Athene, Griekenland op 3 oktober 1962. Zijn vader was een sergeant van het Amerikaanse leger. Zijn moeder was Miss Griekenland in 1960. Hij heeft een jongere zus genaamd Athena. Zijn familie verhuisde naar Californië toen Lee ongeveer een jaar oud was. Toen Lee vier was, ontving hij zijn eerste drumstokken. Hij was een tiener toen hij zijn eerste echte drumstel kreeg nadat hij hardrock en heavy metal had ontdekt, met name Kiss, Led Zeppelin en Deep Purple. Lee was een drummer in zijn fanfare op de middelbare school voordat hij zijn laatste jaar stopte om zich te concentreren op zijn droom om in een rockband te zijn. Lee's eerste band, Studio 19, speelde begin jaren 80 op de Sunset Strip. Lee ontmoette toekomstige Mötley Crüe-bandgenoot Nikki Sixx tijdens een Studio 19-show. Andere nog niet bekende bands die in dezelfde tijd op de Sunset Strip speelden, waren Van Halen en Quiet Riot.

Carrière: Toen Tommy Lee Nikki Sixx ontmoette, was Sixx op zoek naar een band die zeer theatraal zou zijn en zich zou specialiseren in heavy metal-anthems. Toen Sixx Lee zag spelen met Studio 19, wist hij dat hij zijn drummer had gevonden. Sixx haalde Lee over om Studio 19 te verlaten en samen vormden ze het begin van wat Mötley Crüe zou worden. Gitarist Mick Mars trad niet lang daarna toe tot de nieuwe band. Lee raadde Vince Neil aan, een zanger die hij van de middelbare school kende, om de nieuwe band af te ronden. Mötley Crüe's eerste release, Too Fast For Love uit 1981, werd uitgebracht op het eigen onafhankelijke label van de band. Niet lang daarna tekende Elektra Records bij Mötley Crüe en bracht Too Fast For Love in 1982 opnieuw uit. In het volgende decennium bracht Mötley Crüe een reeks hitalbums uit, waaronder Shout at the Devil (1983), Theatre of Pain (1985), Girls , Girls, Girls (1987) en Dr. Feelgood (1989).

Lee stond erom bekend een aantal speciale effecten en stunts te gebruiken tijdens zijn drumsolo's, waaronder het laten zweven van zijn drumstel boven het publiek terwijl hij speelde. Tommy Lee en Mötley Crüe stonden bekend om hun feesten zowel op als buiten het podium, evenals de buitensporige hoeveelheden drugs en alcohol die ze consumeerden, zoals werd afgebeeld in de Netflix-film uit 2019 over de band, The Dirt.

Lee vormde in 1999 een rap-metalband in supergroepstijl genaamd Methods of Mayhem. Datzelfde jaar bracht de band hun eerste album uit, Methods of Mayhem, en begon aan een tour ter ondersteuning van de titelloze plaat. Lee bracht in 2002 zijn eerste soloalbum uit, Never a Dull Moment. Datzelfde jaar voegde Lee's soloband zich bij de line-up van het heavy metal muziekfestival Ozzfest.

In 2004 kwamen Lee en de rest van de originele line-up van Mötley Crüe weer bij elkaar om een ​​dubbel-cd anthologiealbum uit te brengen genaamd Red, White, & Crüe. De fans van de band stonden te popelen voor de nieuwe release, die viervoudig platina werd en de band lanceerde ook een enorme tour om het te ondersteunen. De Red, White & Crüe Tour 2005: Better Live Than Dead was de eerste tour van de band in zes jaar en speelde 81 shows.

In 2005 speelde hij in zijn eigen realityserie, Tommy Lee Goes to College, waarin Lee lessen volgde aan de Universiteit van Nebraska en drums speelde in de fanfare van de school. Datzelfde jaar bracht Lee zijn autobiografie Tommyland en zijn tweede soloalbum Tommyland: The Ride in 2005 uit.

In 2020 zou Mötley Crüe een reeks stadionshows op tournee gaan met Poison, Def Lepard en Joan Jett and the Blackhearts, die zijn uitgesteld vanwege de coronavirus-pandemie.

Tommy Lee rijkste rocksterren

(Foto door Mark Mainz / Getty Images)

Priveleven: Lee's eerste vrouw was Elaine Starchuk. Ze trouwden in 1984. Ze scheidden in 1985.

Op 10 mei 1986 trouwde Lee met actrice Heather Locklear ​Het echtpaar scheidde in 1993. Locklear trouwde vervolgens met Bon Jovi-gitarist Richie Sambora met wie ze een dochter heeft, Ava (geboren in 1997).

Nadat hij van Locklear was gescheiden, werd Lee kort verloofd met model Bobbie Brown.

Op 19 februari 1995 trouwde Lee Pamela Anderson ​Ze hadden elkaar pas vier dagen eerder ontmoet. Ze hebben twee zonen samen: Brandon en Dylan. Het echtpaar is in 1998 gescheiden.

In 1998 zat Lee zes maanden in de gevangenis nadat hij had gepleit voor geen wedstrijd om Pamela Anderson te schoppen terwijl ze hun zoon Dylan vasthield. Naar verluidt weigerde Anderson te bellen en haar ouders te vragen niet naar het huis van de familie te komen, en toen viel Lee zijn vrouw aan. Nadat Lee uit de gevangenis was gekomen, werden hij en Anderson in 2001 kort herenigd. Lee en Anderson kwamen op een gegeven moment in 2008 weer bij elkaar en trokken zelfs samen met hun zonen in, maar niet lang daarna gingen ze voorgoed uit elkaar.

Lee was van 2002 tot 2003 verloofd met de ex-vrouw van Prince, Mayte Garcia.

In september 2007 werd Lee uit de MTV Video Music Awards-ceremonie gezet nadat hij ruzie had gehad met Kid Rock.

Lee was van 2014 tot 2017 verloofd met de Grieks-Duitse zangeres Sofia Toufa.

Op 14 februari 2018 kondigde Lee aan dat hij zijn vriendin Brittany Furlan had voorgesteld. Ze trouwden een jaar later, op 14 februari 2019.

Onroerend goed: Eind mei 2018 vermeldde Lee zijn huis in Calabassas, Californië voor $ 4,65 miljoen. Het huis van 10.000 vierkante meter heeft zes slaapkamers en acht badkamers, evenals een atrium met binnenwatervallen en een uitschuifbaar glazen dak. Het huis heeft ook een koivijver, een stenen zoutwater-spa en een zoutwaterpianovormig zwembad. Het heeft ook een volledige fitnessruimte, een thuistheater, een wijnkamer, een tweede keuken en een buitenruimte voor entertainment, compleet met een barbecue, open haarden en fakkelverlichting. Lee bouwde de garage voor 13 auto's om tot opnamestudio. Hij had het huis eerder in 2016 vermeld voor $ 6 miljoen.

Tommy Lee nettowaarde

Tommy Lee

Netto waarde: $ 70 miljoen
Geboortedatum: 3 okt.1962 (58 jaar oud)
Geslacht: Mannetje
Hoogte: 6 ft 2 in (1,89 m)
Beroep: Componist van filmmuziek, muzikant, discjockey, acteur, filmproducent, singer-songwriter, drummer, songwriter
Nationaliteit: Griekenland
Laatst bijgewerkt: 2020
Alle nettowaarden worden berekend met behulp van gegevens uit openbare bronnen. Indien verstrekt, nemen we ook privétips en feedback op die we van de beroemdheden of hun vertegenwoordigers hebben ontvangen. Hoewel we er alles aan doen om ervoor te zorgen dat onze cijfers zo nauwkeurig mogelijk zijn, zijn het, tenzij anders aangegeven, slechts schattingen. We verwelkomen alle correcties en feedback via de onderstaande knop. Hebben we een fout gemaakt? Dien een correctievoorstel in en help ons dit te verhelpen! Dien een correctie in Discussie